Producția de gaze a Uniunii Europene, cu 19% mai mică în primul semestru. România a extras cu 10% mai puțin

Producția de gaze a Uniunii Europene, cu 19% mai mică în primul semestru. România a extras cu 10% mai puțin
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2020

Producția de gaze a Uniunii Europene a scăzut cu 19% în primul semestru al acestui an, iar cantitatea extrasă în România, al doilea mare producător, s-a diminuat cu 10%, potrivit unui raport al Direcției Generale pentru Energie din cadrul Comisiei Europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, producția totală a UE a ajuns la 30,5 miliarde de metri cubi, față de 37,7 miliarde de metri cubi în prima jumătate a anului trecut, scrie Agerpres.

VIDEO Orban către Nicușor Dan: \ CITEȘTE ȘI VIDEO Orban către Nicușor Dan: "Acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei pentru încălzire". Firea a cerut, dar n-a primit

Olanda, cel mai mare producător de gaze din spațiul comunitar, a extras 14 miliarde de metri cubi, mai puțin cu 25% față de perioada similară din 2019, când a produs 18,7 miliarde de metri cubi.

Aflată pe locul doi, România a avut o producție de 4,6 miliarde de metri cubi, cu 10 procente mai puțin decât în primul semestru al anului trecut, respectiv 5,1 miliarde de metri cubi.

Pe locul trei, Germania a extras 2,6 miliarde de metri cubi, față de 3 miliarde, în prima jumătate din 2019.

În ceea ce privește trimestrul al doilea, producția totală de gaze a UE a fost de 15 miliarde de metri cubi, în scădere cu 14%.

"Producția în T2 a scăzut în toate țările mari producătoare de gaze, incluzând Olanda (-16%) și România (-17%)", spun autorii raportului.

În trimestrul doi, Olanda a produs 6,8 miliarde de metri cubi și România a extras 2 miliarde, fiind urmate de Germania (1,3 miliarde) și Italia (un miliard).

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
extractie