Profitul Nuclearelectrica a crescut cu aproape 28% anul trecut

Profitul Nuclearelectrica a crescut cu aproape 28% anul trecut
scris 25 feb 2021

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare Cernavodă, a raportat un profit net de 684,7 milioane lei pe 2020, în creștere cu 27,8% față de anul anterior, ca urmare a  majorării producției de energie și a veniturilor obținute din vânzarea acesteia.

Astfel, producția SNN a crescut cu 2% anul trecut, la 10.558 GWh, iar veniturile din exploatare cu 3,4%, la peste 2,5 miliarde lei.

Exxon obține un miliard dolari din vânzarea unor active din Marea Nordului și Marea Britanie CITEȘTE ȘI Exxon obține un miliard dolari din vânzarea unor active din Marea Nordului și Marea Britanie

Totodată, cheltuielile din exploatare ale Nuclearelectrica s-au redus cu 3,5%, la 1,18 miliarde lei, se arată în raportul preliminar pe 2020 al companiei.

Nuclearelectrica, unde Ministerul Energiei deține 82,49% din acțiuni, a convocat AGA pe 5 aprilie, pentru a supune votului acționarilor strategia de continuare a proiectului construirii reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, majorarea cu 25 milioane lei a capitalului social al filialei sale EnergoNuclear, pe care o deține integral, precum și suportarea de către EnergoNuclear a costurilor etapei 1 a proiectului unităților 3 și 4.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
profit nuclearelectrica
productie energie nuclearelectrica
centrala nucleara cernavoda
reactoarele 3 si 4 cernavoda