Exxon obține un miliard dolari din vânzarea unor active din Marea Nordului și Marea Britanie

Exxon obține un miliard dolari din vânzarea unor active din Marea Nordului și Marea Britanie
scris 25 feb 2021

Grupul petrolier american Exxon Mobil a anunțat vânzarea unor participații neoperaționale din activele sale de explorare și producție în Marea Nordului și în Marea Britanie, către fondul de private-equity HitecVision, cu mai mult de un miliard de dolari, transmite Reuters.

Din 2019 Exxon caută să vândă active din domeniul țițeiului și gazelor, banii obținuți urmând să fie folosiți pentru mega-proiecte, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Cota de producție a Exxon din zăcămintele vândute HitecVision era în 2019 de aproximativ 38.000 barili echivalent petrol pe zi, a informat compania americană.

Exxon a precizat că va menține participații neoperaționale din activele sale de explorare și producție în partea de sud a Mării Nordului, precum și participația la conducta SEGAL, care furnizează etan fabricii sale de etilenă Fife.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

HitecVision, în parteneriat cu Eni, a achiziționat în 2019 activele Exxon din partea norvegiană a Mării Nordului, cu suma de 4,5 miliarde de dolari.

Recent, Exxon Mobil a anunțat își va reduce efectivele din Europa cu 1.600 de angajați până la finele lui 2021.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Numărul locurilor de muncă ce vor fi eliminate, care variază la o țară la alta, va depinde de activitățile locale ale Exxon și de condițiile de pe piață, a precizat grupul petrolier american, într-un context în care pandemia de coronavirus a provocat o scădere a cererii de produse petroliere și a cotației petrolului.

Perspectivele negative cu privire la prețul energiei au determinat marile companii petroliere să elimine locuri de muncă, să își scadă cheltuielile și dividendele pentru a-și reduce costurile.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Exxon Mobil este prezent și pe piața din din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon
marea nordului
marea britanie