Profitul Oil Terminal a crescut cu peste 55% anul trecut

Profitul Oil Terminal a crescut cu peste 55% anul trecut
scris 15 feb 2022

Compania de stat Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră din Portul Constanța, a raportat majorarea cu 55,3% a profitului său net anul trecut, față de 2020, de la 3,70 milioane lei la 5,75 milioane lei.

Rezultatul a fost obținut în condițiile unei creșteri cu 10,8% a cifrei de afaceri, la 212,32 milioane lei.

România deja văzută în cădere după recensământul populației din acest an: Ne ducem pe locul 7, scădem cu 1 milion de locuitori CITEȘTE ȘI România deja văzută în cădere după recensământul populației din acest an: Ne ducem pe locul 7, scădem cu 1 milion de locuitori

Cheltuielile Oil Terminal au avansat cu 9,4% în 2021, la 206,28 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei pe anul trecut.

Profitul și rulajul Oil Terminal s-au majorat și pe fondul opririi din 2021, pentru câteva luni, a producției la rafinăria Petromidia a Rompetrol Rafinare, din cauza unui incendiu. Acest lucru a dus la creșterea importurilor de produse petroliere, inclusiv prin terminalul de la Constanța.

ULTIMA ORĂ Economia României a crescut anul trecut cu 5,6%, sub așteptări. Produsul intern brut a scăzut în ultimul trimestru CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Economia României a crescut anul trecut cu 5,6%, sub așteptări. Produsul intern brut a scăzut în ultimul trimestru

Un alt factor a fost majorarea de către ANRM cu circa 12% a tarifelor reglementate practicate de companie, începând cu luna octombrie a anului 2020.

Oil Terminal este controlat de statul român prin Ministerul Energiei, cu 59,62% din capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit oil terminal
cifra de afaceri oil terminal