Propuneri pentru scăderea consumului de petrol: reducerea vitezei de circulație pe autostrăzi și telemunca. DECALOG de măsuri

Propuneri pentru scăderea consumului de petrol: reducerea vitezei de circulație pe autostrăzi și telemunca. DECALOG de măsuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Agenția Internațională a Energiei (IEA) propune reducerea limitei de viteză pe autostrăzi cu cel puțin 10 kilometri/oră și promovarea telemuncii trei zile pe săptămână, unde este posibil, pentru a economisi petrolul și a evita problemele de aprovizionare, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un decalog de măsuri pentru diminuarea consumului de petrol în contextul crizei generate de invazia rusă în Ucraina, publicat vineri, IEA calculează că, dacă aceste măsuri se vor aplica în țările dezvoltate timp de patru luni, vor permite să se economisească aproximativ 2,7 milioane de barili pe zi, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti

Printre sfaturile lansate de agenție se mai numără: declararea zilelor de duminică drept "zile fără mașini" în orașe, ieftinirea transportului public, stimularea populației să se deplaseze mai mult pe jos sau cu bicicleta sau stabilirea unui trafic alternativ al mașinilor pe drumurile din zonele urbane.

De asemenea, alte propuneri vizează creșterea practicii de car sharing, promovarea unui mod de condus mai eficient pentru șoferii de camioane sau cei care livrează produse, optarea pentru călătoriile cu trenuri de mare viteză sau cu trenurile de noapte, în loc de utilizarea autovehiculelor, evitarea călătoriilor de afaceri atunci când există alternative sau accelerarea înlocuirii parcului auto cu autovehicule electrice sau mai eficiente.

Directorul general executiv al agenției, Fatih Birol, a avertizat într-un comunicat că, în contextul atacului Rusiei împotriva Ucrainei, "lumea s-ar putea confrunta cu cel mai mare șoc în privința ofertei de petrol din ultimele decenii, cu enorme implicații pentru economiile și societățile noastre".

De aici și motivul apariției acestui plan de șoc, care se adaugă deciziei luate de statele membre la începutul lunii de a scoate pe piață 62,7 milioane de barili din rezervele strategice pentru a reduce tensiunile de pe piață, mai scrie EFE.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
consum
telemunca