Prosumatorii vor fi racordați mai repede și mai ușor. Noi obligații pentru operatorii de rețea

Prosumatorii vor fi racordați mai repede și mai ușor. Noi obligații pentru operatorii de rețea
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2023

Prosumatorii vor fi racordați mai repede și mai ușor. ANRE stabilește noi obligații pentru operatorii de rețea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Schimbare pregătită - Câți bani vor primi prosumatorii

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE ia măsuri de facilitare a procesului de racordare la rețelele electrice de interes public a utilizatorilor din categoria prosumatorilor sau a celor ce dețin proiecte demonstrative, având puterea instalată de cel mult 10,8 kW sau echivalent pentru conexiuni diferite de cele trifazice, conform Investenergy.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Suprataxa OMV Petrom, mult îndulcită. Petroliștii de la Midia, scutiți de contribuția de solidaritate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Suprataxa OMV Petrom, mult îndulcită. Petroliștii de la Midia, scutiți de contribuția de solidaritate

Se limitează la maximum 3 luni durata de emitere a avizului tehnic de racordare în cazul proiectelor de retehnologizare a centralelor ce produc energie electrică din surse regenerabile în condițiile în care proiectele respective conduc la o creștere cu până la 15 % a puterii instalate totale a acestora față de valoarea consemnată în certificatul de racordare valabil.

Perioada de 3 luni include și durata pentru elaborarea și avizarea studiului de soluție, se precizează într-un document al ANRE.

Operatorul de rețea are obligația de a asigura un proces de racordare rapid și facil. De asemenea, se face precizarea că documentul oferă operatorilor de distribuție posibilitatea de a asigura un proces de racordare simplificat categoriei de prosumatori menționate, cu condiția asigurării siguranței în funcționare a rețelei electrice.

Hidroelectrica achită dividende cât aproape tot profitul-record. În tranșe CITEȘTE ȘI Hidroelectrica achită dividende cât aproape tot profitul-record. În tranșe

În acelați proiect de Ordin ANRE se propune un format cadru al notificării transmise de utilizator operatorului de distribuție, ce conține informații privind datele de identificare ale utilizatorului, date tehnice privind echipamentele utilizate și documentele necesare care însoțesc notificarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
prosumatori
anre