Putin a lăudat grupul Gazprom și a spus că cererea de gaze naturale va crește în Asia

Putin a lăudat grupul Gazprom și a spus că cererea de gaze naturale va crește în Asia
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 18 feb 2023

Președintele rus Vladimir Putin a lăudat vineri gigantul gazelor naturale Gazprom, afirmând că grupul va prospera în ciuda încercărilor Occidentului de a-i reduce influența, pe măsură ce cererea de gaze va crește în Asia, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De când Putin a trimis trupe în Ucraina, cea mai mare companie de gaze naturale din lume s-a confruntat cu scăderea vânzărilor de gaze naturale în Europa, în timp ce Occidentul încearcă să reducă dependența de energia rusă și veniturile bugetului rus.

Pană de curent la Opera din Timișoara, la ceremonia de deschidere a programului Capitala Europeană a Culturii CITEȘTE ȘI Pană de curent la Opera din Timișoara, la ceremonia de deschidere a programului Capitala Europeană a Culturii

Gazprom, care deține aproximativ 15% din rezervele globale de gaze și are aproximativ 490.000 de angajați, este una dintre cele mai puternice companii din Rusia, atât de puternică încât a fost odată cunoscut ca stat în stat.

Putin a spus că întreaga Rusie este mândră de Gazprom, care a fost înființată ca societate pe acțiuni în urmă cu 30 de ani, din activele ministerului sovietic al gazelor, pe măsură ce Uniunea Sovietică s-a prăbușit.

Auchan, acuzată că a aprovizionat militari ruși sub masca „ajutorului umanitar” CITEȘTE ȘI Auchan, acuzată că a aprovizionat militari ruși sub masca „ajutorului umanitar”

”În ciuda concurenței neloiale, ca să spunem direct, a încercărilor directe din exterior de a-i împiedica și restrânge dezvoltarea, Gazprom merge mai departe, lansând noi proiecte”, a declarat Putin, CEO-ului Alexei Miller, printr-un link video.

”În ultimii 30 de ani, consumul global de gaze aproape s-a dublat, iar în următorii 20 de ani, potrivit estimărilor experților, acesta va adăuga cel puțin încă 20 de procente, și poate mai mult”, a mai spus Putin.

Exporturile de gaze ale Gazprom către Europa, care era principala sa sursă de venituri, au scăzut brusc anul trecut, sub minimele sovietice, pe fondul consecințelor politice ale conflictului din Ucraina și pe măsură ce marile conducte Nord Stream au fost avariate de exploziile misterioase.

FOTO One United Properties achiziționează fosta platformă Titan Mar de la Adriean Videanu pentru a ridica One Cotroceni Towers CITEȘTE ȘI FOTO One United Properties achiziționează fosta platformă Titan Mar de la Adriean Videanu pentru a ridica One Cotroceni Towers

Putin nu a menționat Nord Stream sau exporturile europene, spunând că cererea viitoare de gaze va fi determinată de Asia.

”În așa-numita perioadă de tranziție, cererea va fi enormă. Mai mult, peste jumătate din această creștere va proveni din țările din regiunea Asia-Pacific, în primul rând, desigur, din Republica Populară Chineză, ținând cont de ratele de creștere ale economiei sale”, a arătat Putin.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom rusia
gaze naturale rusia
vladimir putin gazprom
razboi ucraina sanctiuni rusia