R.Power preia Menlo Electric și planifică o dezvoltare intensivă în România

R.Power preia Menlo Electric și planifică o dezvoltare intensivă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2021

Grupul R. Power, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de ferme fotovoltaice din Uniunea Europeană, va achiziționa acțiunile societății Menlo Electric, care se ocupă cu distribuția de echipamente fotovoltaice. R.Power plănuiește o dezvoltare intensivă în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie, R.Power, cel mai mare dezvoltator polonez de proiecte fotovoltaice, care operează în prezent un portofoliu de proiecte cu o putere de peste 5 GWp, a intrat în România.

"Distribuitorii de echipamente fotovoltaice se bucură rareori de un interes ca producătorii de echipamente, dezvoltatorii sau instalatorii. Cu toate acestea, într-o lume a prețurilor într-o schimbare rapidă și a ruperii lanțurilor logistice, importanța acestora crește rapid" - explică motivele preluării Przemek Pięta, Președinte al Consiliului de Administrație al R.Power. "Dezvoltarea activității de distribuție se înscrie perfect în strategia de dezvoltare a Grupului R.Power, permițând să ne consolidăm prezența în străinătate și să folosim mai bine accesul la capital și poziția de cumpărare", adaugă Pięta.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Gabriel Popoviciu, aflat la Londra din 2017, cu apel câștigat împotriva extrădării în România, revine pe piața rezidențială cu un proiect de 120 milioane euro într-o zonă în plină efervescență CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Gabriel Popoviciu, aflat la Londra din 2017, cu apel câștigat împotriva extrădării în România, revine pe piața rezidențială cu un proiect de 120 milioane euro într-o zonă în plină efervescență

Datorită vânzărilor în 10 țări UE și stabilirii de relații directe cu producători de frunte precum Jinko, Risen, SolarEdge, Sungrow, FoxESS și BAKS, Menlo Electric reprezintă o platforma excelentă pentru R. Power Group pentru a-și extinde activitatea angro. Grupul unit va achiziționa peste 1 GWp de module fotovoltaice în anul 2022.

"La R. Power am găsit un partener care împărtășește ambiția noastră de a construi un jucător pan-european. Anul acesta, aproximativ 30% din vânzările noastre au fost realizate în afara Poloniei. După alăturarea la R. Power Group, ne dorim ca acest procent să crească la cel puțin 60%", comentează Marta Walendzewicz, CFO Menlo Electric.

Grupul R.Power este cea mai mare companie din sectorul fotovoltaic din Polonia, unde dezvoltă un portofoliu de ferme fotovoltaice cu o capacitate de peste 5 GWp. Dezvoltatorul are proiecte în diverse țări europene, printre care Polonia, Italia, Spania, Portugalia și România. Grupul R.Power operează într-un întreg lanț valoric al pieței fotovoltaice - dezvoltă proiecte de centrale electrice, le construiește și oferă servicii de management, service și exploatare pentru centrale electrice fotovoltaice, precum și produce energia generată de centrale electrice fotovoltaice.

În ultimii doi ani, Grupul R.Power a mobilizat o finanțare record pentru proiecte în valoare de 772 milioane PLN. În luna iunie a acestui an, a lansat un program de emisiune de obligațiuni verzi cu o valoare nominală totală de până la 1 miliard PLN. În primă serie, au fost emise obligațiuni cu o valoare nominală totală de 150 milioane PLN.

VIDEO Primele imagini cu prototipul noilor tramvaie din București CITEȘTE ȘI VIDEO Primele imagini cu prototipul noilor tramvaie din București

Menlo Electric livrează echipamente și oferă servicii investitorilor, instalatorilor și angrosiștilor din domeniul de surse de energie regenerabile. Componentele disponibile în oferta Menlo Electric provin exclusiv de la producători recunoscuți, globali. Societatea realizează vânzări deja în 10 țări europene, de la Olanda până în Estonia și de la Polonia până în Bulgaria

viewscnt
Afla mai multe despre
r.power
menlo electric
echipamente fotovoltaice