R.Power, cel mai mare dezvoltator polonez de proiecte fotovoltaice, intră în România

R.Power, cel mai mare dezvoltator polonez de proiecte fotovoltaice, intră în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2021

R.Power, cel mai mare dezvoltator polonez de proiecte fotovoltaice, care operează în prezent un portofoliu de proiecte cu o putere de peste 5 GWp, a semnat un acord de cooperare cu unul dintre principalii dezvoltatori români de ferme solare, eoliene și proiecte hidroelectrice. Companiile doresc să dezvolte un portofoliu de proiecte fotovoltaice cu o putere totală de până la 100 MWp.

Urmărește-ne și pe Google News

În iulie, compania poloneză a semnat un contract cu BNP Paribas Bank Polska și Santander Bank Polska, în valoare de 242 milioane PLN (52,6 milioane euro) pentru finanțarea unui portofoliu de centrale de energie solară. Finanțarea va fi alocată construcției a 7 centrale solare cu o capacitate totală de 91 MWp, care și-au adjudecat licitațiile RES în anul trecut din Polonia. Compania a arătat atunci că una dintre prioritățile sale este și România.

Cooperarea între companii include dezvoltarea de proiecte de ferme solare situate în toată țara. - România este o piață emergentă cu un mare potențial - spune Maciej Klosinski, Regional Business Development Manager, responsabil pentru piața din România. Și adaugă că contractul semnat reprezintă doar începutul activității companiei pe piața locală. "Suntem în discuții cu alți dezvoltatori din sectorul fotovoltaic și suntem deschiși la noi oportunități de afaceri. Vrem să profităm de mediul legislativ din ce în ce mai prietenos și să sprijinim autoritățile în realizarea obiectivelor dezvoltării echilibrate", adaugă acesta.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

R. Power a asigurat fonduri pentru achiziționarea de noi proiecte în afara Poloniei. La începutul lunii iunie, compania a stabilit un program de emisii de obligațiuni verzi cu o valoare nominală totală de până la 1 miliard PLN (222 milioane euro). În cadrul primei seriei, au fost emise obligațiuni cu o valoare nominală totală de 150 milioane PLN (33,2 milioane euro). Unele vor fi alocate dezvoltării în România.

Conform prevederilor de New Deal Verde European, România trebuie să atingă până în 2030 obiectivul de 30,7% ponderea energiei regenerabile în mixul energetic. Aceasta înseamnă că, în următorii 10 ani, creșterea puterii RES ar trebui să se ridice la aproximativ 6 GW pe an.

În ultimele luni, R. Power și-a dezvoltat foarte activ activitatea pe plan internațional. În luna martie a acestui an, compania a informat despre primul contract în Italia, care a asigurat un portofoliu de proiecte cu o putere de peste 160 MWp. Pe de alta parte, în iulie, dezvoltatorul și-a anunțat intrarea pe piața germană, unde a semnat un acord de cooperare care prevede dezvoltarea proiectelor de ferme solare de 80 MWp. R. Power își consolidează și poziția în Portugalia. Puterea totală a fermelor pe care compania le va avea în Portugalia va ajunge la aproape 70 MWp.

R.Power este cea mai mare companie din sectorul fotovoltaic din Polonia, unde dezvoltă un portofoliu de ferme fotovoltaice cu o putere de peste 5 GWp. Dezvoltatorul are proiecte în diferite țări europene, printre care Polonia, Italia, Spania și Portugalia. R.Power operează  de-a lungul întregului lanț valoric al pieței fotovoltaice - dezvoltă proiecte de centrale electrice, le construiește și oferă servicii de gestionare, întreținere și exploatare pentru centrale fotovoltaice precum și este producător de energie provenită de la centrale fotovoltaice.    

În ultimii doi ani, compania R.Power a obținut o finanțare record a proiectelor în valoare de 772 milioane PLN. În luna iunie a acestui an, a stabilit un program de emisie de obligațiuni verzi cu o valoare nominală totală de până la 1 miliard PLN. În cadrul primei serii, au fost emise obligațiuni cu o valoare nominală totală de 150 milioane PLN.                

viewscnt
Afla mai multe despre
r.power
fotovoltaice