Rafinăria Petrobrazi, amendată cu 100.000 lei din cauza poluării

Rafinăria Petrobrazi, amendată cu 100.000 lei din cauza poluării
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Rafinăria Petrobrazi a fost amendată de către comisarii de mediu din Prahova în urma unui control efectuat pe fondul numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv și a apariției unui trend de depășire a valorilor limită la indicatorul hidrogen sulfurat (H2S).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisarii au aplicat o sancțiune de 100.000 lei în urma neconformităților constatate la controlul efectuat, scrie Agerpres.

Affidea - Prima achiziție în România după vânzarea către grupul Lambert: a achiziționat 7 clinici ExMed CITEȘTE ȘI Affidea - Prima achiziție în România după vânzarea către grupul Lambert: a achiziționat 7 clinici ExMed

"Controlul a fost inițiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum și a apariției unui trend de depășire a valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA). În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiții din actul de reglementare, precum și a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice. În vederea evitării unor astfel de situații comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operațiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calității aerului dincolo de limitele amplasamentului", arată sursa citată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rafinăria petrobrazi
poluare