Reactorul 1 de la Cernavodă intră pe 20 iunie în programul de oprire planificată

Reactorul 1 de la Cernavodă intră pe 20 iunie în programul de oprire planificată
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2020

Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat joi că reactorul 1 intră pe 20 iunie în programul de oprire planificată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nuclearelectrica anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată  începând cu data de 20 iunie 2020. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Național va avea loc în data de 20 iunie 2020, ora 11:00", arată compania într-un comunicat.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării, scrie News.ro

Surpriză - Principalul importator de gaze, AIK Energy, controlat din Londra, are cea mai atractivă ofertă pentru populație. Cei doi mari producători interni, Petrom și Romgaz, par a nu fi interesați să concureze duopolul Engie-E.On CITEȘTE ȘI Surpriză - Principalul importator de gaze, AIK Energy, controlat din Londra, are cea mai atractivă ofertă pentru populație. Cei doi mari producători interni, Petrom și Romgaz, par a nu fi interesați să concureze duopolul Engie-E.On

"Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare. Decizia de intrare în oprire planificată a Unității 1 CNE Cernavodă a fost amânată  față de perioada inițială prevăzută pentru acest proiect, pe fondul contextului internațional generat de pandemia de Covid-19 coroborat cu măsurile aferente Planului de protecție a personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuității operării și producției", precizează compania.

Decizia intrării în programul de oprire planificată a Unității 1 CNE Cernavodă începând cu data de 20 iunie a fost adoptată de Consiliul de Administrație al SNN întrunit în ședința în data de 8 mai 2020, în baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unității 1.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activități din următoarele programe: programul de mentenanță preventivă/ corectivă; programul de inspecții; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

"Lucrările se vor executa în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva Covid-19", mai informează compania.

Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a realizat în primul trimestru din acest an un profit net de 215,05 milioane lei, în scădere cu 1,9%, în timp ce veniturile din exploatare au scăzut cu 6,1%, la 636,79 milioane lei, față de primul trimestru din 2019.

De asemenea, producția de energie a companiei s-a ridicat la 2.847 GWh, în creștere cu 3,9% față de primele trei luni din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavoda
reactor 1