Reactorul 2 de la Cernavodă funcționează la putere nominală

Reactorul 2 de la Cernavodă funcționează la putere nominală
scris 16 oct 2018

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat marți că Unitatea 2 funcționează la putere nominală, lucrările de reparație la rezervorul aferent grupului turbogenerator, în partea clasică a centralei, fiind finalizate.

”Reamintim că lucrările de reparație se puteau efectua numai cu o reducere de putere a reactorului Unității 2”, a anunțat marți compania.

Reducerea de putere controlată și realizarea lucrărilor s-au efectuat în deplină siguranță și în conformitate cu procedurile specifice ale centralei, spun reprezentanții producătorului de energie, scrie News.ro.

Cum vrea Primăria Capitalei să acorde 5.000 de eco-vouchere de 2.000 euro în vederea înlocuirii unor \ CITEȘTE ȘI Cum vrea Primăria Capitalei să acorde 5.000 de eco-vouchere de 2.000 euro în vederea înlocuirii unor "rable" cu autoturisme noi EURO 6 non-diesel

Nuclearelectrica a produs și livrat în sistemul energetic național, pe durata totală de operare, o cantitate totală de energie de 168,65 milioane MWh. Unitatea 1 a centralei nucleare din Cernavodă a intrat în exploatare comercială în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007.

Cele două unități de la Cernavodă asigură în prezent aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,31 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
reactorul 2
nuclearelectrica