OMV a semnat un memorandum cu Schlumberger pentru a avea acces rapid la noile tehnologii digitale, de care ar putea benefica și Petrom

OMV a semnat un memorandum cu Schlumberger pentru a avea acces rapid la noile tehnologii digitale, de care ar putea benefica și Petrom
scris 16 oct 2018

OMV, principalul acționar al OMV Petrom, și Schlumberger, unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie de foraj și exploatare de petrol și gaze, au semnat un Memorandum de Înțelegere în vederea implementării unor soluții digitale în upstream.

Cele două companii au convenit să evalueze diferite modele de colaborare în vedere implementării unor soluții digitale în activitatea de explorare, exploatare și prelucrare a petrolului și gazelor naturale.

"Colaborarea (cu Schlumberger - n.r.) ne-ar plasa într-o poziție de lider în domeniu și va permite mai rapid accesul OMV la noile tehnologii digitale”, spune Johann Pleininger, membru al Consiliului de conducere al OMV și vicepreședinte al Comitetului executiv.

FOTO Atenție șoferi: De astăzi, în benzinării, carburanții vor avea noi etichete CITEȘTE ȘI FOTO Atenție șoferi: De astăzi, în benzinării, carburanții vor avea noi etichete

Înainte de a a ajunge vicepreședinte OMV, Pleininger a ocupat mai multe poziții de conducere în cadrul PMV Petrom, venirea în România fiind și acum considerată de austriac drept cea mai importantă decizie luată în cariera sa.

De noile tehnologii ar putea beneficia și OMV Petrom. De altfel, pe site-ul Schlumberger este postat un studiu de caz privind implementarea tehnologiei sale de către compania română în activitatea de foraj de la Suplac.

Memorandumul de înțelegere pentru un viitor parteneriatul strategic va accelera implementarea strategiei digital ale OMV prin valorificarea unor noi tehnologii digitale dezvoltate în prezent de Schlumberger.

OMV a adoptat deja o strategie digitală la nivelul întregului grup și o foaie de parcurs pentru a sprijini creșterea companiei, cu accent pe implementarea strategiei segmentului upstream (de explorare și producție) al OMV.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
schlumberger
petrom
tehnologii digitale