România are joi printre cele mai mari prețuri la energie din regiune, alături de Ungaria

România are joi printre cele mai mari prețuri la energie din regiune, alături de Ungaria
scris 9 mai 2019

Prețul energiei electrice pe piața spot din România este joi printre cele mai mari din regiune, similar cu cel din Ungaria, pe fondul închiderii unui reactor nuclear și al unei producții foarte mici de energie eoliană, potrivit datelor Transelectrica și OPCOM, analizate de Agerpres

Astfel, în România și Ungaria prețul este de 55 de euro pe MWh, în timp ce în Cehia și Slovacia, țări cu care piața spot din România este cuplată, prețul ajunge la 43 de euro pe MWh.

După 10 săptămâni, greva de la Electrolux Satu Mare se încheie. Ce au primit angajații CITEȘTE ȘI După 10 săptămâni, greva de la Electrolux Satu Mare se încheie. Ce au primit angajații

La ora 10:45, consumul național de energie era de 7.429 MW, iar producția, de 7.207 MW, diferența de 222 MW fiind importată.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
prețuri
energie
opcom