Romgaz continuă operațiunile de explorare în opt perimetre concesionate de la stat

Romgaz continuă operațiunile de explorare în opt perimetre concesionate de la stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2016

Producătorul național de gaze Romgaz și Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) vor continua operațiunile petroliere de explorare pentru opt perimetre, într-un nou program de lucrări aferent perioadei 2016-2021, a anunțat marți compania de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Ca urmare a rezultatelor pozitive obținute prin implementarea în perioada 2011-2016 a programului de lucrări Romgaz și ANRM au decis continuarea operațiunilor petroliere de explorare a celor 8 perimetre printr-un nou program de lucrări care va acoperi perioada 2016-2021, concretizat prin semnarea unui act adițional de prelungire a perioadei de explorare pentru aceste perimetre”, se arată într-un comunicat transmis marți de Romgaz Bursei de Valori București (BVB).

În perioada 2011-2016 Romgaz a executat operațiuni petroliere de explorare în opt perimetre concesionate prin acordul petrolier aprobat de Guvern în ianuarie 2000, scrie News.ro.

Astfel, a fost intensificată activitatea de explorare pe treptele de mare adâncime din Bazinul Transilvaniei, Platforma Moesică și Platforma Moldovenească și în aceste perimetre s-au executat 4.705 km pătrați de achiziție seismică 3D, s-au forat 70 de sonde de explorare și au fost confirmate resurse contingente de circa 17 miliarde Nmc gaze (normal metru cub), arată producătorul de gaze.

„Odată cu aprobarea actului adițional prin hotărâre de către Guvernul României, Romgaz va identifica un potențial de exploatare pe termen lung menit să asigure constanța unei rate performante de înlocuire a rezervelor și consolidarea încrederii investitorilor în activele companiei”, mai informează compania.

24 ianuarie, ziua Micii Uniri, declarată zi de sărbătoare legală, nelucrătoare CITEȘTE ȘI 24 ianuarie, ziua Micii Uniri, declarată zi de sărbătoare legală, nelucrătoare

Romgaz a realizat în primul semestru un profit net de 615,3 milioane lei (136,7 milioane euro), în scădere cu 20% față de primele șase luni ale anului trecut, în timp ce afacerile s-au redus cu pste 17%, la 1,84 miliarde lei (411 milioane euro), din cauza scăderii cererii de gaze naturale.

De asemenea, în prima jumătate a acestui an, Romgaz a produs 2,19 miliarde metri cubi gaze naturale, cu 580 milioane mc (20,9%) mai puțin decât în aceeași perioadă din anul trecut. Nivelul realizat reprezintă 90% din producția planificată.

Compania Romgaz, controlată de stat, alături de OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV, concentrează aproape toată producția de gaze naturale a României.

Acțiunile companiei se tranzacționează pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român, cu o participație de 70%. Compania are o valoare de piață de  9,1 miliarde lei, echivalentul a 2 miliarde euro, la ultimul preț de închidere, de 23,55 lei/acțiune. 

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
agenția națională pentru resurse minerale