Romgaz și-a demis directorul, acuzându-l de deficiențe, nerespectarea unor decizii ale autorităților de reglementare, dar și ale CA. Profit.ro a prezentat recent un document cu nereguli în companie, după un control cerut de Tudose

Romgaz și-a demis directorul, acuzându-l de deficiențe, nerespectarea unor decizii ale autorităților de reglementare, dar și ale CA. Profit.ro a prezentat recent un document cu nereguli în companie, după un control cerut de Tudose

Virgil Metea

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 dec 2017

Producătorul de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, și-a demis directorul general, înlocuindu-l pe Virgil Metea cu Corin Cindrea și acuzându-l pe fostul șef de deficiențe în actul de management, nerespectarea și nepunerea în aplicare a deciziilor unor autorități de control și reglementare, dar și ale Consiliului de Administrație. Cindrea, director general adjunct, va conduce provizoriu Romgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participație de 70%.

Metea conducea Romgaz din 2013, după ce anterior a fost director general la filiale E.ON.

La finele lunii noiembrie, Profit.ro a prezentat în exclusivitate un raport de control redactat la nivelul Guvernului, în care se arăta, printre altele, că Romgaz a acordat unor directori spor pentru lucru sistematic peste programul normal fără documente legale de evidență din care să rezulte timpul efectiv lucrat și a decontat unor salariați vacanțe în străinătate de aproape 8 milioane lei, angajând totodată administratori provizorii, printre care și pe fostul șef al Fiscului Bogdan Stan, cu depășirea numărului de posturi legal rezervate pentru funcționari publici.

Alături de fostul șef ANAF, persoanele indicate ca fiind numite administratori provizorii, generând depășirea numărului de locuri, sunt Gheorghe Gabriel, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, și Alexandru Chirilă, director de cabinet în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.

Controlul a fost declanșat la cererea premierului Mihai Tudose.

EXCLUSIV RAFO Onești va fi scoasă la licitație de la aproape 60 milioane dolari. Cumpărătorul va fi obligat să nu închidă rafinăria 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV RAFO Onești va fi scoasă la licitație de la aproape 60 milioane dolari. Cumpărătorul va fi obligat să nu închidă rafinăria 5 ani

La acel moment, Romgaz a reacționat transmițând că funcționează cu respectarea prevederilor legale în vigoare și în conformitate cu principiile de guvernanță corporativă.

În același timp, anul trecut, tot în mandatul lui Metea, Curtea de Conturi a constatat că Romgaz ar fi vândut gaze în valoare de peste 160 de milioane de lei fără a respecta legislația și a cerut companiei să recupereze acest prejudiciu.

Compania a raportat în primele nouă luni un profit net de 1,18 miliarde lei, mai mare cu 66% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce producția de gaze a urcat cu 23,6%, la 3,75 miliarde metri cubi.

Romgaz este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE).

Romgaz are în prezent o valoare de piață de 10,9 miliarde lei (2,4 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
iernut