Romgaz estimează un profit brut în scădere cu 27% în acest an

Romgaz estimează un profit brut în scădere cu 27% în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2018

Romgaz estimează pentru acest an un profit brut de 1,6 miliarde de lei, în scădere cu 27% față de valoarea preliminată a indicatorului aferent anului 2017, respectiv 2,1 miliarde de lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli care va fi discutat în Adunarea Generală a Acționarilor din 29 martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Veniturile vor scădea cu 8%, până la 4,5 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile vor fi mai mari cu 6% și vor ajunge la 2,9 miliarde de lei.

"Procentul de repartizare a profitului pentru dividende cuvenite acționarilor este de 50% (conform OG 64/2001 - n.r.), iar diferența nerepartizată se alocă surselor proprii de dezvoltare", se menționează în document, potrivit Agerpres.

OMV a achiziționat întregul bussines upstream Shell din Noua Zeelandă, cu o producție echivalentă cu o treime din cea a OMV Petrom CITEȘTE ȘI OMV a achiziționat întregul bussines upstream Shell din Noua Zeelandă, cu o producție echivalentă cu o treime din cea a OMV Petrom

Nivelul creanțelor restante, estimat pentru finalul anului 2018, este de 1,2 miliarde de lei, iar nivelul arieratelor va fi zero.

Totodată, compania va investi în acest an 1,6 miliarde de lei, exclusiv din surse proprii, principalele proiecte de investiții vizând compensarea declinului natural al producției de gaze naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz