Rompetrol a trecut pe plus

Rompetrol a trecut pe plus
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2022

Grupul Rompetrol, operatorul rafinăriilor Petromidia și Vega și al rețelei omonime de benzinării, controlat de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier de stat al Kazahstanului, KazMunayGas, a trecut pe plus în primul semestru al anului, consemnând un profit net de 58,38 milioane dolari, după pierderile de 22,82 milioane dolari din perioada similară din 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifra de afaceri brută a companiei a avansat cu 30%, la 2,972 miliarde dolari.

Cât a găsit Antifrauda ca impozit neplătit după controlul banilor obținuți de YouTube-ri, dar și al veniturilor atrase prin Facebook, Instagram, Tik-Tok, anunțat de Profit.ro CITEȘTE ȘI Cât a găsit Antifrauda ca impozit neplătit după controlul banilor obținuți de YouTube-ri, dar și al veniturilor atrase prin Facebook, Instagram, Tik-Tok, anunțat de Profit.ro

În trimestrul II din 2022, profitul net al Rompetrol s-a cifrat la 191,19 milioane dolari.

Rezultatul s-a datorat segmentului de rafinare, pentru care Rompetrol a raportat profit net de 118,2 milioane dolari pe semestrul II și de 218,6 milioane dolari la T2.

VIDEO Încep lucrările pe Lotul 2 din nordul Autostrăzii de Centură a Capitalei CITEȘTE ȘI VIDEO Încep lucrările pe Lotul 2 din nordul Autostrăzii de Centură a Capitalei

"Rezultatele financiare au fost influențate semnificativ de volatilitatea din piață,dar și de o cerere locală și regională de produse petroliere în creștere (agricultură și transporturi), factori care au determinat niveluri record ale marjelor de rafinare. Marja europeană de rafinare a crescut cu 302,2 dolari/MT în trimestrul II 2022, comparativ cu trimestrul II 2021 și s-a situat la un nivel mediu de 303,9 dolari/MT. Semestrial, creșterea a fost ponderată de nivelurile mai scăzute din primul trimestru al anului, astfel că marja europeană a fost la un nivel mediu de 188,9 dolari/MT", se arată în raportul semestrial al Rompetrol.

Potrivit sursei citate, compania a fost, și în prima parte a anului 2022, un contribuabil important la bugetul de stat al României, cu un aport de 347 de milioane de dolari în al doilea trimestru al anului și peste 696 de milioane de dolari în primul semestru din 2022.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct și indirect) și statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
profit rompetrol
marja rafinare
rezultate rompetrol