Rusia: Ungaria s-ar putea alătura proiectelor Nord Stream și Turkish Stream

Rusia: Ungaria s-ar putea alătura proiectelor Nord Stream și Turkish Stream
scris 2 feb 2017

Ungaria s-ar putea alătura în viitoarul apropiat proiectelor Nord Stream și Turkish Stream al Gazprom, a anunțat Iuri Ușakov, un consilier al președintelui rus Vladimir Putin, înaintea vizitei de joi a liderului de la Kremlin la Budapesta, relatează Novinite.

Ușakov  a subliniat perspectivele reale de întărire a cooperării dintre Rusia și Ungaria în sectorul petrolului și gazelor, având în vedere că livrările din Rusia reprezintă 75% din consumul ungar de petrol și 60% din cel de gaze, scrie News.ro.

”Nu este improbabil ca partenerii ungari să reușească să se alăture noilor rute dezvoltate de Gazprom pentru livrările de energie, cum sunt Nord Stream și Turkish Stream. În prezent este discutată chestiunea unei legături între Turkish Stream și Ungaria”, a arătat consilierul.

Deutsche Bank a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde euro în T4, din cauza costurilor litigiilor CITEȘTE ȘI Deutsche Bank a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde euro în T4, din cauza costurilor litigiilor

La întâlnirea de joi de la Budapesta, Putin și premierul ungar Viktor Orban vor discuta despre situația din Ucraina și Orientul Mijlociu.

Ușakov a mai spus că cei doi politicieni vor mai vorbi despre reluarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
turkish stream
nord stream