Sebastian Tcaciuc, un administrator propus de BERD, preia șefia consiliului de administrație al Romgaz

Sebastian Tcaciuc, un administrator propus de BERD, preia șefia consiliului de administrație al Romgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2017

Atribuțiile de președinte al consiliului de administrație al producătorului de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, vor fi preluate de Sebastian Tcaciuc, în urma unei decizii a consiliului de administrație controlat de Ministerul Energiei, potrivit unui anunț al companiei transmis joi bursei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sebastian Tcaciuc a fost propus în board-ul Romgaz de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), după ce a fost director al fondului de investiții Advent International, având o experiență de peste 12 ani în finanțe corporatiste și investiții, arată news.ro.

”În ședința Consiliului de Administrație Romgaz ținută în data de 10 mai s-a luat hotărârea ca, începând cu data de 15 mai, atribuțiile de președinte al Consiliului de Administrație Romgaz vor fi exercitate de Sebastian Gabriel Tcaciuc”, arată anunțul.

Transgaz își face un sediu secundar la Brașov pentru proiectare și cercetare CITEȘTE ȘI Transgaz își face un sediu secundar la Brașov pentru proiectare și cercetare

Tcaciuc îl înlocuiește în funcție pe Dumitru Chisăliță.

În ultimii zece ani, Sebastian Tcaciuc a deținut sau mai deține funcții de membru neexecutiv în consiliile de administrație a mai multor companii, precum Nuclearelectrica, CFR SA, Regina Maria, LaborMed Pharma, Brikston Construction Solutions sau Deutek.

Romgaz a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Acțiunile companiei se tranzacționează pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român, cu o participație de 70%.

Compania are în prezent o valoare de piață de 12,1 miliarde lei (2,7 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
tcaciuc