Shell și Exxon Mobil au lansat un proces de vânzare simultană a unui pachet mare de active de gaze naturale offshore în sudul Regatului Unit și partea olandeză a Mării Nordului

Shell și Exxon Mobil au lansat un proces de vânzare simultană a unui pachet mare de active de gaze naturale offshore în sudul Regatului Unit și partea olandeză a Mării Nordului
scris 28 sep 2022

Shell și Exxon Mobil au lansat un proces de vânzare simultană a unui pachet mare de active de gaze naturale offshore, în sudul Regatului Unit și partea olandeză a Mării Nordului, au spus trei surse din industrie și sectorul bancar, transmite Reuters.

Banca de investiții Jefferies a fost angajată pentru a conduce vânzarea, care ar putea atrage peste 2 miliarde de dolari, au spus sursele.

Lansată la începutul acestei luni, vânzarea vine după ce Shell și Exxon au derulat procesele inițiale de vânzare pentru activele lor britanice și olandeze, scrie News.ro.

Ultima sesiune de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus CITEȘTE ȘI Ultima sesiune de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Shell, Exxon și Jefferies au refuzat să comenteze.

În iulie, Shell și Exxon au lansat vânzarea joint venture-ului lor NAM, din Țările de Jos, operator al zăcământului de gaz Groningen și una dintre cele mai mari și mai vechi companii de producție de gaze naturale din Europa. Shell și Exxon dețin participații egale la compania NAM.

Reuters a relatat că Shell se pregătea să lanseze vânzarea în februarie.

Shell și Exxon încearcă, de asemenea, să-și vândă participațiile în hub-ul britanic de gaze din sudul Mării Nordului, care include Clipper Leman Alpha, precum și terminalul Bacton din estul Angliei, au spus sursele.

NAM a lansat independent vânzarea activelor offshore NAM, a spus una dintre persoane.

Vânzarea activelor din sudul Mării Nordului și a activelor offshore NAM sunt procese de vânzare separate, care permit un singur cumpărător sau mai mulți cumpărători.

ULTIMA ORĂ Cum se schimbă plafonarea prețurilor la energie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cum se schimbă plafonarea prețurilor la energie

Procesul de vânzare simultană a ambelor bazine speră să atragă oferte de la mai multe companii de petrol și gaze care s-au arătat interesate în runda inițială, au spus sursele.

Vânzările fac parte din eforturile celor două companii de a elimina activele de petrol și gaze vechi, într-un efort de a reduce costurile, deoarece acestea se concentrează pe proiecte mai noi și mai mari din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
exxon mobil
gaze