Spania vrea să stabilească prețurile la energia din surse nucleare sau hidroelectrice

Spania vrea să stabilească prețurile la energia din surse nucleare sau hidroelectrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Spania vrea ca Uniunea Europeană să-i permită să stabilească prețurile pentru energie din surse nucleare sau hidroelectrice, deoarece încearcă să decupleze de gaze costul producerii de electricitate și să scadă profiturile excepționale, au declarat pentru Reuters surse din Ministerul Energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prin reformarea pieței energiei propusă de Spania se previne ca aceste surse de energie cu costuri mai scăzute de producție să beneficieze de pe urma prețurilor mai ridicate ale altor resurse, care în prezent stabilesc prețul pieței, scrie Agerpres.

România continuă să-și adapteze legislația nucleară la mini-reactoarele modulare americane. Cu cât de puțini oameni pot fi operate în siguranță? CITEȘTE ȘI România continuă să-și adapteze legislația nucleară la mini-reactoarele modulare americane. Cu cât de puțini oameni pot fi operate în siguranță?

Comisia Europeană intenționează să propună în martie o amplă reformare a pieței electricității din blocul comunitar, pentru a reduce impactul prețului gazelor asupra facturilor la energie pentru companii și gospodării.

În septembrie 2022, statele membre ale Uniunii Europene au convenit impunerea de taxe pe profiturile excepționale ale firmelor din energie și au început negocierile privind viitoarele decizii pentru a rezolva criza energiei.

Miniștrii Energiei din UE s-au întâlnit la Bruxelles, unde au aprobat măsurile propuse pentru a ține sub control creșterea prețurilor la energie, care alimentează nivelul record al inflației și amenință să provoace recesiune.

Pachetul include o taxă pe profiturile excepționale ale firmelor din domeniul combustibililor fosili, care se va aplica în 2022 și în 2023, și o altă taxă pe veniturile excesive obținute de pe urma creșterii prețului electricității de către producătorii de energie care folosesc surse mai ieftine.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
energie