Statele Unite impun taxe de import unor producători mari de panouri solare, pentru că evită tarifele aplicate produselor din China

Statele Unite impun taxe de import unor producători mari de panouri solare, pentru că evită tarifele aplicate produselor din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2023

Statele Unite au finalizat decizia de a impune taxe de import producătorilor de panouri solare care și-au terminat produsele în țările din Asia de Sud-Est, pentru a evita tarifele la mărfurile fabricate din China, potrivit unui oficial înalt al Departamentului pentru Comerț, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia, care reflectă în mare măsură o constatare preliminară făcută de agenție în decembrie, a fost criticată de cumpărătorii de panouri solare care se bazează pe produse ieftine fabricate în străinătate pentru a-și face proiectele competitive, scrie News.ro.

INEDIT VIDEO Italia plătește o notă neachitată de turiști în Albania, la ordinul premierului. S-au ”evaporat” fără să plătească CITEȘTE ȘI INEDIT VIDEO Italia plătește o notă neachitată de turiști în Albania, la ordinul premierului. S-au ”evaporat” fără să plătească

Dar este o veste bună pentru mica industrie de producție solară din SUA, care de ani de zile s-a luptat să concureze cu bunurile chinezești și se bucură de investiții reînnoite datorită subvențiilor disponibile prin legea emblematică a președintelui american Joe Biden privind schimbările climatice.

O anchetă a Departamentului pentru Comerț a constatat că filiale ale companiilor chineze BYD, Trina Solar, Longi Green Energy și Canadian Solar evitau tarifele americane pentru celulele și panourile solare din China prin efectuarea de procesări minore pentru a-și termina produsele în Cambodgia, Malaezia, Thailanda și Vietnam, înainte de a le expedia pe piața din SUA.

Aceste țări furnizează aproximativ 80% din panourile importate de SUA.

De asemenea, agenția va impune taxe companiei New East Solar, deoarece a refuzat să coopereze cu un audit la fața locului al operațiunilor sale din Cambodgia, a spus oficialul.

Alte companii care operează în acele țări au capacitatea de a urma un proces de certificare pentru a demonstra că nu eludează tarifele.

Pentru a deveni certificate, celulele și panourile solare trebuie să conțină componente non-chineze.

Statele Unite au instituit taxe antidumping timp de un deceniu pentru produsele solare fabricate în China, după ce o anchetă a Departamentului pentru Comerț a descoperit că producătorii chinezi primeau subvenții guvernamentale neloiale, care le-au menținut prețurile artificial de scăzute.

Fondul Proprietatea va da un dividend mai mare din IPO Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea va da un dividend mai mare din IPO Hidroelectrica

Companiile și altele se vor confrunta cu aceleași niveluri ale taxelor pe care Statele Unite le evaluează deja pentru produsele lor fabricate în China. Cu toate acestea, nu vor fi aplicate până în iunie 2024, datorită unei derogări de doi ani din partea administrației Biden, care a fost menită să asigure aprovizionarea  cu panouri în timp ce producția internă crește.

Trina Solar, care spune că a investit sute de milioane de dolari în producția de celule și module în Thailanda și Vietnam, a criticat vineri decizia Comerțului, spunând că ”va crește costurile totale ale aproape tuturor produselor solare destinate SUA, deoarece va limita aprovizionarea, într-un moment în care cererea de energie solară crește puternic”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
taxe
panouri solare