SUA prelungesc derogarea acordată Irakului pentru importul de gaz din Iran

SUA prelungesc derogarea acordată Irakului pentru importul de gaz din Iran
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2020

Washingtonul a aprobat duminică o nouă prelungire cu 30 de zile a unei derogări care să permită Irakului să importe gaz iranian pentru rețelele sale energetice în pofida actualului regim de sancțiuni impus Teheranului de către SUA, conform declarațiilor unui oficial irakian, citate de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prelungirea intervine în contextul în care Irakul se confruntă cu mai multe crize: prăbușirea prețului petrolului, epidemia noului coronavirus și impasul politic generat de formarea guvernului, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor analizează împrumuturi de stat pentru firme, cu posibilitatea de a fi convertite în acțiuni. Vor fi disponibile inclusiv pentru companii listate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor analizează împrumuturi de stat pentru firme, cu posibilitatea de a fi convertite în acțiuni. Vor fi disponibile inclusiv pentru companii listate

Irakul depinde de importurile de gaz și electricitate din partea vecinului său iranian pentru a alimenta aproximativ o treime din rețeaua sa de energie electrică, paralizată de ani de conflicte și de întreținere deficitară.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
gaze
iran
irak