SURPRIZĂ Antreprenorul turc Omer Susli, fostul proprietar Praktiker, intră pe piața de energie

SURPRIZĂ Antreprenorul turc Omer Susli, fostul proprietar Praktiker, intră pe piața de energie
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 21 aug 2023

Antreprenorul de origine turcă Omer Susli, cu afaceri în multiple domenii de activitate, de la producție industrială la imobiliare, turism, comerț și retail, fost proprietar al rețelei de magazine de bricolaj Praktiker, intră pe piața de energie electrică din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Susli și-a înființat foarte recent două companii de profil.

Într-o țară, Burger King spune că roșiile „au plecat în vacanță” și cere înțelegere. Ce fac McDonald\'s și Subway CITEȘTE ȘI Într-o țară, Burger King spune că roșiile „au plecat în vacanță” și cere înțelegere. Ce fac McDonald's și Subway

Una dintre ele are ca obiect principal de activitate ″Comercializarea energiei electrice″, cod CAEN care îi permite să activeze atât în tradingul, cât și în furnizarea de curent electric.

Noua societate, denumită Praktiker Electrica SRL, este controlată în proporție de 80% de Praktiker Real Estate Romania SRL, deținută integral de Susli, restul de 20% din capital fiind în posesia directă a antreprenorului turc. Capitalul de pornire se cifrează la 600.000 lei.

TABEL Reducerile de preț la alimente pe care Consiliul Concurenței susține că le-a găsit în magazine CITEȘTE ȘI TABEL Reducerile de preț la alimente pe care Consiliul Concurenței susține că le-a găsit în magazine

Omer Susli a înființat și compania Praktiker Energie SRL, pe care o controlează direct în totalitate și care are ca obiect principal de activitate ″Producția de energie electrică″, capitalul de pornire fiind de 100.000 lei.

Administrator al Praktiker Electrica SRL și Praktiker Energie SRL este Ioana-Diana Turcu, care deține această funcție la cele mai multe dintre firmele din grupul lui Susli. 

Prima revizuire în jos a prognozei pentru 2023, după datele de la Statistică: “Economia românească încetinește mai mult decât era așteptat” CITEȘTE ȘI Prima revizuire în jos a prognozei pentru 2023, după datele de la Statistică: “Economia românească încetinește mai mult decât era așteptat”

La începutul anului, Omer Susli declara pentru Profit.ro că se pregătește să-și extindă afacerile în SUA, ținta sa fiind de a achiziționa street mall-uri în New York. El preciza totodată că va continuă și extinderea rețelei sale de centre comerciale din România.

Susli a vândut în 2017 rețeaua de magazine de bricolaj Praktiker către compania Kingfisher din Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
omer susli
omer susli praktiker
omer susli energie