Termocentrala Mintia a fost repornită. Lider de sindicat: Stocul de cărbune ajunge doar până luni

Termocentrala Mintia a fost repornită. Lider de sindicat: Stocul de cărbune ajunge doar până luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2020

Termocentrala Mintia a fost repornită, sâmbătă, însă liderul Sindicatului ”Solidaritatea” din Hunedoara, Cristian Iștoc, atrage atenția că stocul de cărbune ajunge doar până luni.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, vor fi dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020. Mai multe detalii AICI.

Noi detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum, videoconferinta transmisa in direct la Profit TV și organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

”Termocentrala Mintia a fost repornită, stocul de cărbune ajunge doar până luni. Autoritățile locale, în continuare fără intervenții la nivel de guvern pentru a se evita o nouă sistare a apei calde în Deva. Dar dacă cetățenii nu au contat  în campania electorală, sigur după alegeri se vor mai vinde multe ligheane în Deva”, a scris Cristian Iștoc pe pagina sa de Facebook, citat de News.ro.

 În data de 4 septembrie,, Termocentrala Mintia a fost oprită din cauza lipsei de cărbune. În 7 septembrie, mai mulți angajați ai Termocentralei Mintia au inițiat un protest, refuzând să intre la lucru. Nemulțumirile energeticienilor erau legate de restanțele salariale de șase luni, de incertitudinea locului de muncă, dar și de lipsa cărbunelui din cauza căruia centrala a fost oprită. Patru angajați au intrat în greva foamei pentru câteva zile, ei fiind convinși să renunțe la această formă de protest de prefectul Vasilică Potecă.

 Ulterior, protestul energeticienilor a fost declarat ilegal de către instanțele de judecată.

 În ultimele zile, aproximativ zece angajați ai Termocentralei Mintia au mai protestat în fața Prefecturii Hunedoara.

 Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara, companie aflată în insolvență, iar în cadrul acesteia își desfășoară activitatea aproximativ 700 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
mintia
termocentrala
repornire
stocuri
carbune