Toshiba ar putea consemna pierderi de până la 4,3 miliarde dolari din cauza achiziției unei centrale nucleare americane

Toshiba ar putea consemna pierderi de până la 4,3 miliarde dolari din cauza achiziției unei centrale nucleare americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2016

Toshiba ar putea înregistra pierderi de până la 4,3 miliarde de dolari în urma revizuirii în scădere a valorii activelor, legată de achiziția unei centrale nucleare americane, un avertisment șoc care a dus la prăbușirea acțiunilor companiei japoneze cu 12%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania nu a menționat date precise în comunicatul său, care face referire la preluarea companiei Chicago Bridge & Iron's (CB&I) în decembrie anul trecut, pentru 229 milioane de dolari, de către divizia Westinghouse, scrie News.ro.

Presa japoneză a relatat că pierderile pot fi de 100-500 de miliarde de yeni (850 milioane dolari-4,3 miliarde dolari).

Pierderile uriașe ar fi o nouă lovitură pentru grupul  japonez care speră să își revină după un scandal de nereguli contabile în valoare de 1,3 miliarde de dolari, și a altei reevaluări în scădere a activelor nucleare, de peste 2 miliarde de dolari, efectuată în anul fiscal trecut.

De la finalizarea preluării CB&I, cele două companii au avut neînțelegeri legate de calcularea capitalului circulant și de cine trebuie să suporte costurile suplimentate înregistrate din cauza întârzierilor a două proiecte nucleare în SUA.

În acest ultim caz, CB&I a dat în judecată Westinghouse, care a pretins că i se datorează peste 2 miliarde de dolari.

Arabia Saudită anticipează o majorare considerabilă a prețului petrolului, bugetându-și venituri în creștere cu 46% CITEȘTE ȘI Arabia Saudită anticipează o majorare considerabilă a prețului petrolului, bugetându-și venituri în creștere cu 46%

Toshiba, condusă de noul director general Satoshi Tsunakawa, a poziționat divizia nucleară și cea producătoare de semiconductori ca elemente fundamentale generatoare de creștere, intenționând să restrângă afacerile în comeniul electronicelor de consum, precum PC-urile și televizoarele.

Compania a anticipat pentru anul fiscal curent un profit net de circa 145 de miliarde de yeni, după pierderi de 460 de miliarde de yeni în anul anterior, datorită cererii ridicate pentru cipuri din partea producătorilor de smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba