Toshiba va plăti 3,68 miliarde de euro pentru finalizarea unei centrale nucleare din statul american Georgia

Toshiba va plăti 3,68 miliarde de euro pentru finalizarea unei centrale nucleare din statul american Georgia
scris 12 iun 2017

Toshiba va plăti 3,68 de miliarde pentru finalizarea unei centrale nucelare din statul american Georgia, construită de divizia Westinghouse Electric aflată în prezent în procedură de faliment, transmite MarketWatch.

Potrivit unui acord cu compania Southern, Toshiba va plăti acesteia 3,68 de miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor de finalizare a două reactoare la centrala nucleară. Southern a acceptat în schimb să nu mai ceară alți bani, chiar dacă proiectul va continua să își depășeascî bugetul, scrie News.ro.

”Suntem fericiți să avem cooperarea Toshiba în legătură cu acest acord care oferă o bază solidă pentru viitorul acestei centrale nucleare”, a afirmat Thomas A. Fanning, președinte și director general al Southern, într-un comunicat.

De la jocuri de noroc, la șefia Romgaz CITEȘTE ȘI De la jocuri de noroc, la șefia Romgaz

Fanning a afirmat anterior că în lipsa acestei plăți centrale nucleară nu ar putea fi finalizată.

Proiectul, cunoscut sub numele de Vogtle Electric Generating Plant, a început în 2008 și este realizat în proporție de 42%, potrivit datelor oficiale. Proiectul a trecut de termenul de finaizate cu mai mulți ani, iar bugetul stabilit a fost depșit cu miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
centrala nucleara