Transelectrica a semnat un contract de finanțare pentru construcția unei noi linii electrice

Transelectrica a semnat un contract de finanțare pentru construcția unei noi linii electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2019

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunța marți că a semnat trei contracte de execuție în valoare totală de 356,9 milioane lei pentru proiectul de interes comun „Linia internă dintre Cernavodă și Stâlpu” finanțat din fonduri europene în cadrul ”Mecanismului pentru Interconectarea Europei”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urma derulării procedurilor de achiziție, Transelectrica a semnat contracte de execuție pentru trei dintre cele patru componente ale proiectului, respectiv pentru LEA 400 kV Cernavodă -Stâlpu (contract 919/30 octombrie 2019, în valoare de 287 de milioane de lei), stația 400 kV Stâlpu (contract 920/31 octombrie 2019, în valoare de 58,4 milioane de lei) și extinderea stației 400 kV Cernavodă (contract 168/11 februarie 2019, în valoare de 11,5 milioane de lei)”, arată un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori București (BVB).

Termenul de execuție este de 24 de luni de la data înscrisă în Ordinul de începere a lucrărilor, scrie News.ro

Înalta Curte a decis sesizarea Curții de Justiție a UE cu privire la mai multe aspecte în dosarul ”Turceni – Rovinari”, în care sunt judecați Victor Ponta, Dan Șova și foști directori ai Complexului Energetic CITEȘTE ȘI Înalta Curte a decis sesizarea Curții de Justiție a UE cu privire la mai multe aspecte în dosarul ”Turceni – Rovinari”, în care sunt judecați Victor Ponta, Dan Șova și foști directori ai Complexului Energetic

Linia internă dintre Cernavodă și Stâlpu vizează consolidarea secțiunii transversale între coasta de vest a Mării Negre (estul României) și restul sistemului european, contribuind totodată la întărirea rețelei de transport al energiei electrice din România, la creșterea capacității de interconexiune dintre România și Bulgaria și la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogei.

Noua linie de 400 kV va avea o lungime de circa 160 de kilometri, iar pentru punerea ei în funcțiune este necesară construirea Stației 400 kV Stâlpu și extinderea stațiilor de 400 kV Cernavodă și Gura Ialomiței.

Proiectul„Linia internă dintre Cernavodă și Stâlpu” este primul proiect de interes comun derulat de Transelectrica, care a primit finanțare europeană în sumă de maxim 27 de milioane de euro în cadrul mecanismului CEF.

Acesta are următoarele componente: Linia Electrică Aeriană (LEA) 400 kV d.c. Cernavodă - Stâlpu; stația 400 kV Stâlpu; extinderea Stației 400 kV Cernavodă; extinderea Stației 400 kV Gura Ialomiței.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 30 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 69% față de prima parte a anului trecut, când a realizat un rezultat pozitiv de 98 milioane lei.

Compania are circa 2.200 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
linie electrica