Transelectrica participă cu 24 milioane lei la majorarea capitalului social al filialei sale Smart

Transelectrica participă cu 24 milioane lei la majorarea capitalului social al filialei sale Smart
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2019

Acționarii companiei naționale de transport al energiei electrice Transelectrica au aprobat participarea companiei la majorarea capitalului social al Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „Smart”, filială a companiei, arată un comunicat transmis marți Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Directoratul companiei a fost de acord cu demararea operațiunilor de implementare a majorării capitalului social al filialei cu efectuarea prealabilă a testului operatorului economic privat (OEP) de către filială și cu demararea operațiunilor necesare delegării către Consiliul de Administrație al filialei a competenței de aprobare amajorării de capital cu un aport în numerar în valoare maximă de 24 milioane lei precum și îndeplinirea tuturor măsurilor prealabile acestei operațiuni", se arată în comunicat.

Transelectrica a înregistrat în primul trimestru al anului un profit net de 38 milioane lei, cu 44% mai mic față de perioada similară a anului trecut, când se ridica la 68,2 milioane lei, scrie News.ro.

Abandonarea zăcămintelor de către producători lasă consumatorii fără gaze. Statul pune Transgaz să intervină, cu costuri de despăgubire și operare CITEȘTE ȘI Abandonarea zăcămintelor de către producători lasă consumatorii fără gaze. Statul pune Transgaz să intervină, cu costuri de despăgubire și operare

Veniturile totale au urcat cu 5%, la 648,85 milioane lei în primele trei luni, de la 684,93 în perioada ianuarie-martie 2018.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul de transport și de sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 de stații electrice de transformare, cu o capacitate de peste 38.000 MVA și 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene de 100/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariați și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
smart