Trump aprobă foraje pentru petrol și gaze într-o regiune protejată din Alaska

Trump aprobă foraje pentru petrol și gaze într-o regiune protejată din Alaska
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2020

Administrația Trump a anunțat că a finalizat un plan care va permite forajele pentru petrol și gaze în regiunea protejată Arctic National Wildlife Refuge din Alaska, fiind pe cale să emită licențe pe termen de zeci de ani în această zonă înainte de o posibilă schimbare de leadership în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regiunea protejată, cu o suprafață de 7,7 milioane de hectare, adăpostește animale cum ar fi renii și urși polari și a fost protejată de foraje decenii întregi, arată news.ro.

Însă, o lege fiscală adoptată în 2017 de republicani a deschis regiunea pentru licențe pentru petrol și gaze, acesta fiind un pilon major al agendei președintelui Trump în domeniul energiei de extindere a producției de carburanți fosili pe terenuri publice.

Departamentul de Interne ar putea organiza vânzarea de licențe pentru petrol și gaze în regiunea protejată până la sfârșitul acestui an, a declarat secretarul David Bernhardt într-o conferință cu reporterii.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

Sondajele arată că Trump este în urma contracandidatului său democrat Joe Biden.

Dacă se va găsi petrol în regiune, producția ar putea începe în aproximativ opt ani, iar activitățile vor dura 50 de ani, a spus Bernhardt.

Ecologiștii și democrații s-au luptat mult timp să blocheze dezvoltarea de platforme petroliere, a conductelor și a drumurilor în regiunea protejată. Grupurile ecologiste afirmă că este în mod nejustificat să se facă acest lucru într-o perioadă în care prețurile sunt în scădere.

Interesul industriei în regiunea protejată din Alaska este neclar, iar mai multe bănci americane mari au anunțat recent să nu vor finanța proieste de petrol și gaze în regiunea Arctică.

Guvernatorul din Alaska și o delegație a Congresului au salutat decizia administrației Trump, afirmând că va crea locuri de muncă și va susține economia statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
sua
alaska