Trump promite sprijin financiar pentru a susține industria petrolului din SUA și a preveni concedierile

Trump promite sprijin financiar pentru a susține industria petrolului din SUA și a preveni concedierile
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 apr 2020

Președintele Donald Trump a anunțat că administrația SUA lucrează la un plan pentru finanțarea industriei petrolului și prevenirea concedierilor în acest sector, în contextul în care contractele futures pentru West Texas Intermediate (referința de pe piața americană) s-au prăbușit sub prețul de 0 dolari, o premieră istorică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu vom dezamăgi măreața industrie americană a petrolului și gazelor. Am solicitat Secretarului pentru Energie și Secretarului Trezoreriei să elaboreze un plan care prin care să fie puse fonduri la dispoziția acestor companii importante și locurile de muncă să fie asigurate pentru mult timp în viitor", a anunțat Trump, pe Twitter, citat de Bloomberg.

Atacatorii informatici profită de criza petrolului pentru a spiona companii din energie CITEȘTE ȘI Atacatorii informatici profită de criza petrolului pentru a spiona companii din energie

Doar în luna martie, circa 51.000 de locuri de muncă din domeniul extracției și rafinării petrolului din SUA, aproximativ 9% din total, au fost desființate, potrivit companiei de consultanță BW Research Partnership. 

Trump a anunțat luni că Statele Unite vor profita de prăbușirea istorică a prețului petrolului pentru a cumpăra 75 de milioane de barili cu scopul de a umple rezerva strategică a SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
petrol
cotatii
pret petrol