ULTIMA ORĂ RADET intră în faliment

ULTIMA ORĂ RADET intră în faliment
scris 11 nov 2019

Curtea de Apel București a hotărât luni ca Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice București (RADET) să intre în faliment, decizia fiind definitivă.

EXCLUSIV Cum a ajuns Transgaz marele câștigător al prăbușirii prețului gazelor? Depogaz a stopat înmagazinările în numele furnizorilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum a ajuns Transgaz marele câștigător al prăbușirii prețului gazelor? Depogaz a stopat înmagazinările în numele furnizorilor

Judecătorii de la CAB au respins apelurile făcute în proces, fiind menținută decizia luată în aprilie 2019 de Tribunalul București, prin care a fost declarat falimentul RADET, scrie Agerpres.

Prim-ministrul Orban i-a cerut ministrului Economiei să se deplaseze la Electrocentrale București (ELCEN), companie controlată de Ministerul Economiei, și care este furnizorul de agent termic al RADET.

”L-am sunat imediat la ministrul Economiei să se deplaseze la ELCEN, de asemenea, să ia măsurile legale astfel încât să identificăm posibilitățile legale să nu fie afectată alimentarea cu energie termică și apă caldă a bucureștenilor”, a precizat premierul Orban.

Luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură.

"Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. (...) O eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare, pentru că activitatea regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica", a explicat Firea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
radet
faliment