ULTIMA ORĂ Ucraina a cerut ajutor de urgență de la România din cauza deficitului de electricitate

ULTIMA ORĂ Ucraina a cerut ajutor de urgență de la România din cauza deficitului de electricitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Operatorul de energie Ukrenergo a anunțat că rețeaua de electricitate ucraineană se află într-o situație „dificilă” de miercuri și că a cerut de miercuri furnizări de urgență de la România, Slovacia și Polonia, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Deși armata lui Vladimir Putin nu a desfășurat până acum bombardamente masive asupra sistemului energetic ucrainean, așa cum a făcut-o iarna trecută, acesta se chinuie deja să facă față creșterii consumului provocate de scăderea temperaturilor, scrie Hotnews.ro.

Firma care a blocat Casa Verde tocmai a renunțat la judecată. Când va fi deblocat programul și ce schimbări vor fi la Rabla CITEȘTE ȘI Firma care a blocat Casa Verde tocmai a renunțat la judecată. Când va fi deblocat programul și ce schimbări vor fi la Rabla

„Astăzi, consumul de electricitate continuă să crească, iar sistemul energetic este în deficit", a informat Ukrenergo pe Telegram, precizând că miercuri a fost nevoită să recurgă la „asistență de urgență" din partea a trei țări vecine: România, Slovacia și Polonia.

„Situația rămâne dificilă" joi, cu un deficit continuu de electricitate, a transmis Ukrenergo, adăugând că „reparațiile sunt în curs de desfășurare în mai multe grupuri de centrale termice".

Acest deficit se datorează faptului că „a crescut consumul din cauza vremii reci, ceea ce a provocat o sarcină suplimentară asupra centralelor", a explicat operatorul național ucrainean.

Actrița și cântăreața Rona Hartner a murit CITEȘTE ȘI Actrița și cântăreața Rona Hartner a murit

Președintele ucrainean Volodimr Zelenski a declarat la începutul lunii octombrie că Rusia va încerca să „distrugă" sistemul de electricitate al țării sale în această iarnă.

Pentru a contracara această amenințare, Kievul le cere aliaților săi occidentali noi sisteme de apărare aeriană. Miercuri seară, a anunțat crearea unei „coaliții pentru dezvoltarea apărării antiaeriene" a Ucrainei, principalii contributori urmând să fie Franța și Germania. „Încă nu se poate face public totul, dar scutul aerian ucrainean este întărit literalmente în fiecare lună", a spus Zelenski.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
energie