Șapte companii energetice au fost afectate de o scurgere de petrol în Golful Mexic

Șapte companii energetice au fost afectate de o scurgere de petrol în Golful Mexic
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2023

Oficialii americani au declarat că șapte companii energetice au fost afectate de o scurgere de petrol în apropierea sistemului de conducte Main Pass Oil Gathering Co (MPOG) din Golful Mexic, despre care se estimează că a vărsat în apă mai mult de un milion de galoane de țiței, sau 26.190 de barili, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conducta lungă de 67 de mile a fost închisă de MPOG joi dimineață, după ce a fost observat țiței la aproximativ 19 mile în largul deltei fluviului Mississippi, lângă Parohia Plaquemines, la sud-est de New Orleans.

Lituanienii de la INVL iau un credit de 25 milioane euro pentru fotovoltaice românești CITEȘTE ȘI Lituanienii de la INVL iau un credit de 25 milioane euro pentru fotovoltaice românești

”Șapte producători au fost afectați și acești producători sunt în prezent închiși”, a declarat Bryan Domangue, de la Biroul pentru Siguranță și Aplicarea Mediului din New Orleans, în timpul unui briefing de presă.

Oficialii au spus că investigațiile și anchetele sunt în desfășurare pentru a determina sursa deversării, dar au adăugat că până acum nu au fost raportate răniri sau un impact pe țărm, scrie News.ro.

Nu a existat niciun impact asupra navelor, iar calea navigabilă rămâne deschisă traficului de nave comerciale și de agrement, au spus oficialii.

Deși nu se cunoștea volumul exact al petrolului evacuat, Garda de Coastă, care conducea curățarea, a spus că potrivit calculelor inițiale au plasat volumul scurgerii la 1,1 milioane de galoane sau 26.190 de barili.

ULTIMA ORĂ Sam Altman se va întoarce în funcția de CEO al OpenAI, anunță compania: „Iubesc OpenAI” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Sam Altman se va întoarce în funcția de CEO al OpenAI, anunță compania: „Iubesc OpenAI”

"Nu spunem că aceasta a fost cantitatea exactă. Nu vom ști exact cantitatea de petrol care a fost deversată în Golful Mexic până când nu vom găsi sursa", a declarat căpitanul Kelly Denning, comandant adjunct al sectorului New Orleans. Oficialii au mai spus că încă nu a fost stabilit dacă Third Coast Infrastructure, care deține MPOG, este responsabilă pentru deversare. „Sunt bănuiți că sunt parte responsabilă, dar nu vom ști până când vom găsi sursa, motiv pentru care ne referim la ei ca fiind partea respondentă”, a spus Denning.

Talos, W&T Offshore, Occidental și compania australiană Byron Energy, care își desfășoară activitatea în zonă, nu au răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la deversare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
golful mexic