Undă verde - divizia de rețele electrice a ABB va fi vândută către Hitachi. Tranzacția vizează și piața din România

Undă verde - divizia de rețele electrice a ABB va fi vândută către Hitachi. Tranzacția vizează și piața din România
scris 2 iun 2020

Comisia Europeană a aprobat vânzarea diviziei de rețele electrice a producătorul elvețian de echipamente ABB către japonezii de la Hitachi (Hikoki). Tranzacția vizează și operațiunile din România.

Tranzacția a fost anunțată în 2018, prima etapă fiind cumpărarea unei participații de 80% la divizia de rețele electrice a ABB de către Hitachi, cu circa 11 miliarde de dolari.

În martie, ABB a anunțat că a finalizat vânzarea business-ului său de invertoare solare către compania italiană Fimer.

REC Partners lansează Safer Buildings, un nou serviciu destinat companiilor în contextul pandemiei COVID-19 CITEȘTE ȘI REC Partners lansează Safer Buildings, un nou serviciu destinat companiilor în contextul pandemiei COVID-19

ABB operează în România prin cinci business-uri: Electrificare, Robotică și Automatizări, Acționări Electrice, Automatizare Industrială și Rețele Energetice (care va fi vândută către Hitachi).

Divizia Rețele Energetice este furnizorul la nivel mondial pentru produse energetice și de automatizare, sisteme și soluții de service pentru generarea, transportul și distribuția energiei electrice. Divizia deservește clienții din domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii și se concentrează pe domeniile cheie cum ar fi integrarea energiilor regenerabile, creșterea complexității rețelelor, automatizarea rețelelor și microrețele.

Portofoliul diviziei include integrarea rețelei, soluții pentru transport, distribuție și automatizare și o gamă de produse pentru înalta tensiune și transformatoare.

În România, grupul ABB este prezent de peste 80 de ani, inițial prin intermediul ASEA și Brown Boveri, companii care au fuzionat în 1988, formând ABB.

Hitachi Koki, înființat în 1948, cu sediul în Tokyo, Japonia, este un producător al echipamentelor electrice pentru utilizatorii profesioniști. Din 2018, grupul și-a schimbat denumirea în Hikoki.

Grupul japonez este prezent în România prin intermediul Hikoki Power Tools Romania, fosta Hitachi Power Tools Romania.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comisia europeana
retele electrice
abb
tranzactie abb
hitachi
retele electrice abb