Undă verde pentru exploatarea primei centrale nucleare din lumea arabă

Undă verde pentru exploatarea primei centrale nucleare din lumea arabă
scris 17 feb 2020

Emiratele Arabe Unite (EAU) au dat undă verde punerii în exploatare a centralei lor nucleare din Barakah, prima din lumea arabă, a anunțat luni reprezentantul permanent al acestei țări la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), informează AFP.

"Autoritatea Federală de Reglementare Nucleară (FANR) a aprobat eliberarea pentru compania Nawah a licenței de exploatare a reactorului 1 al centralei", a anunțat Hamad Alkaabi în timpul unei conferințe de presă la Abou Dhabi, adăugând că punerea ei în aplicare va avea loc "într-un viitor apropiat", scrie Agerpres.

Necazurile românești se țin lanț de spaniolii de la Duro Felguera. După problemele cu Romgaz de la Iernut, proiectul lor eolian bănățean a intrat în faliment CITEȘTE ȘI Necazurile românești se țin lanț de spaniolii de la Duro Felguera. După problemele cu Romgaz de la Iernut, proiectul lor eolian bănățean a intrat în faliment

Fondată în 2016, Nawah Energy Company va exploata și întreține, cu timpul, cele patru reactoare ale centralei din Barakah, în nord-vestul țării, potrivit site-ului companiei.

Primul dintre cele patru reactoare trebuia să fie dat în exploatare la sfârșitul lui 2017, însă data pornirii a fost amânată de mai multe ori pentru a satisface condițiile legale de securitate.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aiea
barakah