Vânzarea operațiunilor Repower în România către grupul ungar MOL, finalizată

Vânzarea operațiunilor Repower în România către grupul ungar MOL, finalizată
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2016

Firma elvețiană MET Holding AG, controlată de grupul ungar MOL, a finalizat preluarea filialei din România a traderului de energie Repower, arată un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Achiziția s-a finalizat pe 8 noiembrie 2016. MET Group precizează că va continua operațiunile Repower în piața din România. Tranzacția a fost avizată și de Consiliul Concurenței, scrie News.ro.

„Achiziția marchează un moment cheie în contextul strategiei MET de expansiune în Europa Centrală si de Est”, se arată într-un comunicat.

Repower activează pe piața din România din 2007, furnizând energie electrică în special companiilor mici și mijlocii.

MET Group preia întreaga unitate locală a Repower în România, care acoperă aproximativ 5% din piață. Cel mai mare acționar al MET este grupul maghiar MOL.

Fișa de autodiagnostic a RAFO: vinovați pentru insolvență sunt ANAF, Ovidiu Tender și acționarii rafinăriei CITEȘTE ȘI Fișa de autodiagnostic a RAFO: vinovați pentru insolvență sunt ANAF, Ovidiu Tender și acționarii rafinăriei

MET Group este un grup elvețian activ în sectorul de gaze naturale, energie și petrol. Compania MET este prezentă în 12 țări, activează în 26 de piețe de gaze naturale și operează 19 centre de trading internaționale, cu volume ce depășesc 16 miliarde metri cubi.

Repower AG este tot un grup elvețian, iar principalele piețe pe care activează sunt Elveția (inclusiv activitatea de comercializare și inițializare din Germania) și Italia. Grupul produce, comercializează și distribuie energie electrică și gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
met holding ag
mol
repower