VIDEO OMV investește într-un startup canadian specializat în tehnologii de energie geotermală. Proiecte implementate și în România

VIDEO OMV investește într-un startup canadian specializat în tehnologii de energie geotermală. Proiecte implementate și în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iun 2023

OMV a investit 34 de milioane de euro în startup-ul canadian Eavor Technologies, dezvoltatorul unei tehnologii de valorificare a energiei geotermale, care va fi implementată și în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarul majoritar al OMV Petrom și-a asigurat o participație de 6,5% în startup-ul canadian în schimbul investiției, efectuate în cadrul unei runde de finanțare de tip Serie B. În paralel, cele două companii au semnat un acord comercial pentru desfășurarea la scară largă a tehnologiei dezvoltate de Eavor.

Acordul face din OMV un partener-cheie al Eavor, cu condiții preferențiale de acordare a licențelor, acces la servicii și sprijin pentru dezvoltare. Grupul austriac a precizat că se va concentra inițial pe implementarea soluției de încălzire cu circuit închis Eavor-Loop™ în Austria, România și Germania.

DOCUMENT Programul de guvernare - Guvernul Ciolacu ar putea revizui plafoanele de preț la energie și gaze. Mini-reactoare nucleare pe toate fostele termocentrale CITEȘTE ȘI DOCUMENT Programul de guvernare - Guvernul Ciolacu ar putea revizui plafoanele de preț la energie și gaze. Mini-reactoare nucleare pe toate fostele termocentrale

Tehnologia va permite OMV să furnizeze soluții de încălzire pentru rețelele de încălzire urbană în afara zonelor hidrotermale obișnuite.

Tehnologia Eavor (pronunțat "Ever") se bazează pe un sistem cu buclă închisă, instalat în roci subterane de mare adâncime. Un fluid de lucru este circulat între suprafață și roca subterană într-o buclă închisă, fiind încălzit prin intermediul unui radiator subteran masiv. Potrivit companiei, tehnologia reduce semnificativ riscul geologic și, prin urmare, riscul operațional, în comparație cu sistemele hidrotermale obișnuite cu o producție energetică similară.

În cadrul rundei de finanțare de Serie B, Eavor a mai atras fonduri de la investitorii existenți bp Ventures, Eversource Energy și Vickers Venture Partners.

Fondată în 2017, Eavor Technologies are sediul la Calgary, Canada și subsidiare în SUA, Olanda, Germania și Japonia.

Recent, compania a anunțat că a primit un grant de 91,6 milioane de euro din partea Fondului European de Inovare (FEI) pentru primul său sistem comercial Eavor-Loop™, care va fi amplasat în Germania, în apropierea orașului Geretsried din Bavaria.

Construcția a fost lansată în octombrie anul trecut, iar forajul este programat să înceapă luna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
investitie omv eavor technologies
tehnologii energie geotermala
sistem bucla inchisa energie geotermala
eavor loop romania