VIDEO Pata de petrol din Marea Chinei de Est apărută în urma accidentului de la începutul lunii are 120 de kilometri pătrați

VIDEO Pata de petrol din Marea Chinei de Est apărută în urma accidentului de la începutul lunii are 120 de kilometri pătrați
scris 15 ian 2018

Pata de petrol din Marea Chinei de Est apărută în urma accidentului din 6 ianuarie are 120 de kilometri pătrați, iar autoritățile, care au anulat operațiunea de căutare a supraviețuitorilor, au început curățarea zonei, scrie BBC.

Oficialitățile au declarat că cei 32 de membri ai echipajului vasului Sanchi, care transporta 130.000 de tone de petrol, sunt decedați. Scurgerile de petrol și de combustibil ultra-ușor pot fi devastatoare vieții marine, au mai spus autoritățile, arată news.ro.

Luni, televiziunea chineză a transmis că au fost anulate căutările și că o operațiune de curățare a început după ce incendiul de la suprafață a fost stins. În plus, a mai fost comunicat faptul că două nave au pulverizat agenți chimici care au menirea de a dizolva petrolul.

FOTO Conducta internațională de gaze BRUA va trece la 400 metri de complexul daco-roman din Sarmizegetusa CITEȘTE ȘI FOTO Conducta internațională de gaze BRUA va trece la 400 metri de complexul daco-roman din Sarmizegetusa

Un corespondent BBC a precizat că pata de petrol și-a dublat dimensiunea în ultima săptămână.

Cauza coliziunii celor două vase a rămas necunoscută.

La operațiunea de salvare au participat 13 nave și o unitate comando iraniană. Sâmbătă, echipajele au descoperit, fără viață, doi membri ai echipajului într-o barcă de salvare. Un singur alt trup a mai fost găsit în decurs de o săptămână.

Pe 6 ianuarie, petrolierul Sanchi, înregistrat în Panama, s-a ciocnit - la aproximativ 160 de mile marine (296 km) în largul coastei Shanghaiului - cu un cargo înregistrat în Hong Kong, care transporta 64.000 de tone de cereale din SUA în provincia Guangdong.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
china