VIDEO Un cerc de foc a izbucnit în apele Mexicului

VIDEO Un cerc de foc a izbucnit în apele Mexicului
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2021

Un incendiu pe suprafața oceanului la vest de peninsula Yucatan din Mexic a fost stins, a anunțat compania petrolieră Pemex, dând vina pe o scurgere de gaz dintr-o conductă subacvatică, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Flăcările au izbucnit din apă asemenea lavei topite fiind denumite "ochi de foc" pe platformele de socializare din cauza formei circulare a flăcării, la mică distanță de platforma petrolieră Pemex, arată news.ro.

Incendiul a fost stins în mai mult de cinci ore, potrivit Pemex.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Incendiul a izbucnit la o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important al Pemex, au declarat patru surse pentru Reuters.

Ku Maloob Zaap se află la sud de Golful Mexic.

Pemex a precizat că nu există răniți și că producția nu a fost afectată după ce a izbucnit incendiul la ora locală 5.15. A fost complet stins la 10.30.

Compania a mai precizat că va investiga cauza incendiului.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Pemex, care a înregistrat un record de accidente industriale la instalațiile sale, a adăugat că a închis și supapele conductei cu diametrul de 30 de cm.

Angel Carrizales, șef al ASEA pentru siguranța petrolului din Mexic, a scris pe Twitter că incidentul "nu a generat nicio deversare". El nu a explicat ce a ars pe suprafața apei.

Ku Maloob Zaap este cel mai mareproducător de țiței al Pemex, reprezentând peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producție zilnic.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

"Turbomașina instalațiilor de producție active ale Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică și de ploi abundente", conform unui raport al Pemex privind incidentul.

Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mexic
petrol
foc