Estimări evoMAG: Campionatul Mondial de Fotbal poate crește vânzările de televizoare cu peste 30%

Estimări evoMAG: Campionatul Mondial de Fotbal poate crește vânzările de televizoare cu peste 30%
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2018

Retailerul evoMAG estimează o creștere cu peste 30% a vânzărilor de televizoare în perioada mai-iulie față de perioada similară a anului trecut, generată, în primul rând, de interesul crescut al românilor pentru vizionarea meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Pasiunea românilor pentru fotbal se vede inclusiv în business-ul de retail electro-IT. Până la finalul Campionatului Mondial de Fotbal, ne așteptăm să vindem peste 4.000 de televizoare, un plus de peste 30% față de anul trecut. La nivelul întregului an, estimăm o creștere cu 20% a vânzărilor de televizoare, generată atât de dorința românilor de a viziona meciurile de fotbal din această vară la televizoare mai performante, cât și de oferta diversificată pe care o vom avea și în continuare pe această categorie de produse”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Apple interzice dezvoltatorilor de aplicații să vândă contactele utilizatorilor către terți CITEȘTE ȘI Apple interzice dezvoltatorilor de aplicații să vândă contactele utilizatorilor către terți

Categoria TV înregistrează de la începutul anului și o creștere a prețului mediu de achiziție, o consecință inclusiv a creșterii puterii de cumpărare a românilor. Spre deosebire de anul trecut, clienții sunt dispuși să plătească mai mult acum pentru un televizor, dacă acesta are tehnologie de ultimă generație. Prețul mediu pentru un televizor a urcat de la 1.500 de lei, în 2017, la peste 1.800 de lei anul acesta.

evoMAG este o companie românească de familie, fondată în 2005 de Mihai Pătrașcu, care ocupă poziția de director general.

Campionatul Mondial de Fotbal debutează joi, cu un meci în care țara gazdă, Rusia, va întâlni Arabia Saudită.

viewscnt
Afla mai multe despre
televizoare
evomag