BioNTech estimează că anul acesta va obține venituri de până la 17 miliarde de euro

BioNTech estimează că anul acesta va obține venituri de până la 17 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2022

Grupul german BioNTech SE a estimat că vaccinul Covid-19 pe care îl dezvoltă cu partenerul american Pfizer va genera probabil anul acesta venituri de 13 până la 17 miliarde de euro (19 miliarde de dolari), pe fondul majorării cererii pentru doze booster și al utilizării vaccinului la copii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pentru 2021, BioNTech estima venituri între 16 și 17 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Unde a dispărut gripa? Câte cazuri de gripă au fost înregistrate în România în această iarnă și de ce au scăzut spectaculos CITEȘTE ȘI Unde a dispărut gripa? Câte cazuri de gripă au fost înregistrate în România în această iarnă și de ce au scăzut spectaculos

Câștigurile obținute în 2022 vor fi cheltuite pentru dezvoltarea de medicamente contra cancerului și noi vaccinuri. Numărul angajaților implicați în activitatea de cercetare-dezvoltare (R&D) a crescut anul trecut cu 40%, la peste 850 de persoane, a informat BioNTech.

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că o versiune a vaccinului anti-COVID-19 produs de această companie va fi disponibilă, dacă va fi nevoie, împotriva variantei Omicron în luna martie.

"Nu știu dacă vom avea nevoie de el (vaccinul adaptat la Omicron - n. r.) și nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregătiți. Uzina noastră a început deja producția", a declarat Bourla, pentru CNBC.

El a dezvăluit încă de la sfârșitul lunii noiembrie că grupul Pfizer a început să lucreze la o nouă versiune a vaccinului său anti-COVID-19 pentru a viza cu precădere varianta Omicron a noului coronavirus.

"Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deși protecția împotriva spitalizărilor și a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă ați primit a treia doză", a explicat Albert Bourla.

Este nevoie de realizarea unor studii suplimentare pentru a ști dacă a patra doză de vaccin este necesară, a adăugat el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
biontech
pfizer
vaccin