Medicii care nu au promovat examenul de rezidențiat, angajați la cabinetele medicale școlare

Medicii care nu au promovat examenul de rezidențiat, angajați la cabinetele medicale școlare
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2023

Medicii de medicină generală, absolvenți a facultăților de medicină după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat vor putea fi angajați la cabinetele de medicină școlară, conform unui proiect al actualei coaliții de guvernământ. Măsura ar urma să soluționeze astfel deficitul de personal din aceste cabinete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Inițiatorii propunerii arată că la nivel național există 3.370 de cabinete medicale școlare, din care 3.237 în unitățile de învațământ general și 133 în unitățile de învațământ special, precum și 501 cabinete stomatologice, din care 484 în unități de învațământ general și 17 în unități de învățământ special.

Potrivit datelor oficiale, în aceste cabinete medicale sunt încadrați 2.081 medici și 4.320 asistenți medicali.

Ciolacu: Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, 140 de ani de nemuncă. Avem o datorie de 1,2 mild. euro la concedii. Nu sunt însă de acord să-i urmărim acasă pe români, nu e o abordare sănătoasă la cap CITEȘTE ȘI Ciolacu: Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, 140 de ani de nemuncă. Avem o datorie de 1,2 mild. euro la concedii. Nu sunt însă de acord să-i urmărim acasă pe români, nu e o abordare sănătoasă la cap

”Rezultă astfel un deficit de personal medical pentru asigurare asistentei medicale în rețeaua de medicină școlară care poate fi asigurat prin încadrarea medicilor de medicinã generalã, absolvenți ai facultăților de medicină după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat”, arată autorii proiectului.

Propunerea legislativă prevede, prin urmare, încadrarea acestor medici în cabinetele de medicină școlară.

Medicii de medicină generală, absolvenți ai facultăților de medicină după anul 2005 și care nu au promovat examenul de rezidențiat, pot fi încadrați în cabinetele de medicină școlară”, prevede proiectul.

viewscnt
Afla mai multe despre
medici
cabinete
scoli
școlar
rezidențiat
promova
angaja
proiect