Mega-licitația pentru medicamente oncologice de 200 milioane euro are 12 ofertanți

Mega-licitația pentru medicamente oncologice de 200 milioane euro are 12 ofertanți
scris 21 apr 2017

Ministerul Sănătății a primit 12 oferte în cadrul procedurii de atribuire a contractului de furnizare centralizată de medicamente oncologice în următorii doi ani. Valoarea licitației este estimată între 714,2 milioane de lei și 872,9 milioane de lei, fără TVA.

Ofertele au fost depuse de Pfizer Romania, Pharmafarm, Mediplus Exim, Europharm Holding, Fildas Trading, Farmexim, Farmaceutica Remedia Distribution&Logistics, Farmexpert DCI, Actavis, Romastru Trading, Roche Romania și Merck Romania, potrivit datelor instituției.

Medicamentele vizate în cadrul licitației sunt Bevacizumabum, Trastuzumabum, Cetuximabum, Rituximabum, Pemetrexedum, Temsirolimusum, Trabectedinum, Cyclophosphamidum, Decitabinum și Ifosfamidum.

Martine Draullette, Roche: Statul român nu facilitează accesul pacienților la inovație. Sunt șanse foarte mici ca noile medicamente Roche să devină disponibile și în România CITEȘTE ȘI Martine Draullette, Roche: Statul român nu facilitează accesul pacienților la inovație. Sunt șanse foarte mici ca noile medicamente Roche să devină disponibile și în România

Ministerul Sănătății a încercat și în 2016 să atribuie acest contract, dar instituția a anulat procedura după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis, la 19 decembrie, o cerere înaintată de Mediplus Exim SRL, care a solicitat anularea procedurii de atribuire și reorganizarea acesteia în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministerul sanatatii
licitatie
oferte
medicamente
oncologice