New York: Urgență de sănătate publică din cauza variolei maimuței

New York: Urgență de sănătate publică din cauza variolei maimuței
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2022

Oficialii orașului New York au declarat variola maimuței o urgență de sănătate publică spunând că orașul este epicentrul focarului statului și că această decizie va stimula măsurile pentru a ajuta la încetinirea răspândirii bolii, informează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Estimăm că aproximativ 150.000 de new-yorkezi ar putea fi în prezent expuși riscului de a contracta variola maimuței”, au declarat primarul Eric Adams și dr. Ashwin Vasan, comisarul departamentului de sănătate și igienă mintală al orașului, într-o declarație comună, scrie News.ro.

Transport gratuit pentru locuitorii din Mangalia și turiștii din stațiuni, cu autobuze electrice CITEȘTE ȘI Transport gratuit pentru locuitorii din Mangalia și turiștii din stațiuni, cu autobuze electrice

"Acest focar trebuie tratat cu urgență, acțiune și resurse, atât la nivel național, cât și la nivel global, iar această declarație de urgență de sănătate publică reflectă gravitatea momentului”, au spus cei doi.

Decizia vine la doar o zi după ce guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a emis un ordin executiv prin care declară o urgență de stat în caz de dezastru, spunând că "mai mult de unul din patru cazuri de variolă a maimuței în această țară” se află în stat.

Printre alte câteva acțiuni, ordinul guvernatorului mărește numărul de persoane eligibile pentru a administra vaccinuri împotriva variolei maimuțelor, solicită furnizorilor să trimită date despre vaccin către departamentul de sănătate al statului și va stimula eforturile de răspuns în curs, inclusiv eforturile de a obține mai multe vaccinuri și de a extinde capacitatea de testare.

Primul oraș în care s-a declarat urgență de sănătate publică în SUA a fost San Francisco.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york
variola maimuței