Nou jucător: Companie americană, furnizor de servicii de prelevare și analiză a probelor biologice, intră în România

Nou jucător: Companie americană, furnizor de servicii de prelevare și analiză a probelor biologice, intră în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 feb 2019

Discovery Life Sciences (DLS), companie americană specializată în prelevarea și analiza probelor biologice, a intrat pe piața de profil din România, prin achiziția Sofia Bio, firmă cu sediul central la Sofia și puncte de prelevare a eșantioanelor biologice umane în Bulgaria, România, Polonia și Republica Cehă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urma tranzacției, rețeaua DLS ajunge la aproape 280 de laboratoare și puncte de colectare la nivel global, din care peste 100 în Europa.

DLS a încheiat, totodată, un acord de distribuție exclusivă cu East West Biopharma, operatorul celei mai mari rețele de puncte de biocolectare din Ucraina.

Biofarm, profit net cu peste 11% mai mare în 2018, de 40 milioane lei CITEȘTE ȘI Biofarm, profit net cu peste 11% mai mare în 2018, de 40 milioane lei

Compania americană se extinde astfel puternic în Europa, devenind unul dintre principalii furnizori de servicii de prelevare, analiză și distribuție a probelor biologice în domeniile farmaceutic, biotehnologie și diagnostic.

Sofia Bio a fost înființată la Sofia în urmă cu 15 ani. Compania, cu acționariat american, operează o rețea extinsă de puncte de biocolectare, în Bulgaria, România, Cehia și Polonia.

În 2017, subsidiara din România a raportat afaceri de 576.613 lei, mai mult decât duble comparativ cu anul anterior. Firma a trecut pe profit, cu un câștig de aproximativ 134.000 lei, față de pierderi de 14.600 lei în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
discovery life sciences
dls
sofia bio
prelevare probe biologice
biocolectare
servicii laborator