MedLife face primul pas în afara granițelor și achiziționează pachetul majoritar din Rózsakert Medical Center, Ungaria. Prima mutare a unei companii românești din sectorul medical privat în afara țării

MedLife face primul pas în afara granițelor și achiziționează pachetul majoritar din Rózsakert Medical Center, Ungaria. Prima mutare a unei companii românești din sectorul medical privat în afara țării
scris 30 ian 2019

Furnizorul de servicii medicale MedLife anunță prima tranzacție din afara României și achiziționează pachetul majoritar, de 51%, al grupului de companii Rózsakert Medical Center, din Ungaria.

Rózsakert Medical Center (RMC) este în Top 10 operatori de servicii medicale private din Ungaria. Compania are în componență o clinică multidisciplinară care include și un compartiment dotat cu o sală de mici intervenții chirurgicale și un centru de stomatoloigie. Potrivit reprezentaților companiei, anual le trec pragul peste 40.000 de pacienți. Aceștia accesează o serie diversificată de servicii și investigații clinice și paraclinice de ambulator, dar și o gamă complexă de intervenții în regim de spitalizare de spitalizare de zi, vizând specialitățile oftalmologie, ginecologie, proctologie, dermatologie, chirurgie plastică.

Grupul de companii a fost înființat în 2001 de către dr. Gyula Csermely, medic ginecolog-obstetrician, iar la 18 ani de funcționare reunește o echipă de peste 250 de medici și asistenți medicali. 

Claudiu Fuiorea, recrutat de Ursus de la grupul american Mondelez, singurul român în CA, urcă temporar în poziția de director general al companiei preluate de japonezi CITEȘTE ȘI Claudiu Fuiorea, recrutat de Ursus de la grupul american Mondelez, singurul român în CA, urcă temporar în poziția de director general al companiei preluate de japonezi

La nivelul anului 2017, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 4,2 miloane de euro, potrivit conducerii RMC, compusă din opt membri (dr. Gyula Csermely, dr. Eszter Bodnár, dr. Tibor Elekes, dr. Kinga Jókay, dr. Orsolya Gudor, dr. Imre Bodó, dr. Andor Hirschberg și economistul Vilmos Benkő).

“Ungaria are o piață medicală privată interesantă, în plină dezvoltare. Cred că, prin prisma know how-ul nostru în materie de extindere, dar și a bunei relaționări cu acționarii medici ai companiilor integrate deja, vom reuși să dezvoltăm un parteneriat solid pe termen lung. Investițiile alocate pentru această etapă se ridică la 4-5 milioane de euro, urmând că în perioada următoare să analizăm și alte oportunități de extindere. Europa suferă la capitolul afacerilor transfrontaliere, până acum foarte puține companii au reușit acest lucru, în special în domeniul medical complex, cu clinici medicale, imagistică, laboratoare și spitale sub același acoperiș. Avem șansa de a oferi un exemplu și în măsura în care vom reuși acest lucru, Ungaria și România pot deveni pionieri ai unei companii regionale”, spune Mihai Marcu, CEO și Președinte al MedLife Group.

Din 2010 până în prezent, MedLife a finalizat 20 de achiziții, fiind operatorul cu cea mai mare expertiză pe acest segment de activitate. 

Compania MedLife a fost fondată de familia Marcu și este listată la Bursa de Valori București.

Recent, după ce a achiziționat un pachet de 35% din grupul de firme SAMA din Craiova, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României, MedLife a anunțat că evaluează posibilitatea de a se extinde în afara granițelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
rózsakert medical center