Pfizer cumpără Anacor Pharmaceuticals, care dezvoltă un nou tratament pentru dermatită, pentru circa 5,2 miliarde de dolari

Pfizer cumpără Anacor Pharmaceuticals, care dezvoltă un nou tratament pentru dermatită, pentru circa 5,2 miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 mai 2016

Grupul farmaceutic Pfizer va cumpăra compania americană Anacor Pharmaceuticals, care dezvoltă un tratament nou pentru dermatită, în schimbul sumei de aproximativ 5,2 miliarde de dolari, informează Wall Street Journal. În urma anunțului, acțiunile Ancor au crescut luni, pe bursa de la New York, cu peste 50% înaintea deschiderii ședinței bursiere (premarket).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pfizer va plăti 99,25 dolari pe acțiunie, cu 55% peste prețul de închidere consemnat vineri de titlurile Anacor. Potrivit companiei, tranzacția ar urma să se finalizeze, cel mai probabil, trimestrul viitor.

Interesul Pfizer pentru Anacor este legat de un nou tratament pentru dermatită atopică dezvoltat de companie, crisaborol, cu rezultate promițătoare în testele clinice realizate de Agenția americană pentru reglementarea alimentelor și medicamentelor (Food and Drug Administration – FDA).

Directorul Sanofi avertizează board-ul Medivation, de a cărei preluare este interesat, că riscă să fie îndepărtat dacă refuză negocierile CITEȘTE ȘI Directorul Sanofi avertizează board-ul Medivation, de a cărei preluare este interesat, că riscă să fie îndepărtat dacă refuză negocierile

"Anacor se va potrivi foarte bine cu modelul de afaceri al Pfizer, susținând concentrarea noastră strategică pe medicamente imunologice și antiinflamatoare și anticipăm că va sprijini creșterea pe segmentul tratamentelor inovatoare", spun reprezentanții Pfizer.

Pfizer se concentrează spre achiziții de dimensiune mică sau medie după a decis recent să renunțe la fuziunea cu Allergan, producătorul Botox. Companiile ajunseseră la un acord în acest sens, dar planurile au fost abandonate din cauza măsurilor autorităților de la Washington de combatere a practicilor de inversiune fiscală.

Valoarea tranzacției era estimată la aproximativ 160 miliarde de dolari, cea mai mare din istoria industriei farmaceutice.

Fuziunea dintre Pfizer și Allergan era structurată astfel încât Allergan, companie înregistrată în Irlanda, ar fi preluat activitățile Pfizer, iar producătorul american și-ar fi mutat sediul în Irlanda pentru a benefica de un regim de taxare mult mai favorabil decât cel din SUA.

În România, Pfizer ocupă locul cinci pe piața farmaceutică, cu vânzări de 531,3 milioane lei și o cotă de piață de 4,5% anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
pfizer
anacor pharmaceuticals
anacor
dermatita
achizitie
allergan
botox
farma