Acțiunile Albalact dispar de astăzi de la bursă, compania fiind delistată de noii proprietari

Acțiunile Albalact dispar de astăzi de la bursă, compania fiind delistată de noii proprietari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2017

Acțiunile Albalact (simbol bursier ALBZ), cel mai mare producător de lactate din România, sunt retrase de marți de la tranzacționare pe bursă, potrivit unui anunț al societății, care a fost delistată de către noul proprietar, grupul francez Lactalis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În noiembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat intenția BSA International de delistare a Albalact, printr-o ofertă făcută acționarilor minoritari, scrie News.ro.

În urma delistării, acționarii minoritari care nu și-au încasat banii pe acțiunile Albalact vor putea solicita oricând contravaloarea acestora la prețul de 0,5252 lei pe acțiune.

Acțiunile Albalact erau suspendate de la tranzacționare din 23 noiembrie 2016.

Albalact este lider al pieței românești de lactate, depășind rivalul Danone în 2016.

Șeful ASF revine imediat după Paște pe tema naționalizării pensiilor private: fondurile de pensii nu pot fi naționalizate, eu nu am transmis informații CITEȘTE ȘI Șeful ASF revine imediat după Paște pe tema naționalizării pensiilor private: fondurile de pensii nu pot fi naționalizate, eu nu am transmis informații

Grupul Albalact deține brandurile Albalact, Rarăul și Zuzu.

Compania cu sediul în județul Alba a avut în 2015 venituri totale de 449 milioane lei (99,4 milioane euro), un profit net de 13,3 milioane lei (3 milioane euro) și peste 600 de angajați, potrivit bilanțului depus la Ministerul Finanțelor.

În septembrie 2016, Albalact a fost preluată de grupul francez Lactalis, cea mai mare companie de produse lactate din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
albalact
bursa
zuzu